Facultatea de Ştiinţe Sociale din Craiova şi o universitate din Bulgaria cooperează în domeniul cercetării şi dezvoltării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facultatea de Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii din Craiova a demarat zilele trecute proiectul „Maximizarea Avantajelor Comparative În Regiunile Transfrontaliere“ în parteneriat cu Universitatea St. Cyril și St. Methodius, Facultatea de Filosofie, aflată în districtul Veliko Tarnovo.

Proiectul denumit „Maximizarea Avantajelor Comparative în Regiunile Transfrontaliere“ în valoare de 1,12 milioane de lei a primit finanţare europeană în cadrul Programului de Copperare Transfrontalieră România-Bulgaria.

Obiectivul proiectului este promovarea cooperării între cele două insituţii de cercetare ale universităţii şi domeniul cercetării, dezvoltării şi inovării. Întâlnirea de început a proiectului deja a avut loc săptămâna trecută, cu participarea echipelor de management şi de experţi ale universităţilor implicate.

Dezbateri asupra integrării în UE

În perioada următoare se vor înfiinţa echipe de cercetare, urmând să deruleze o cercetare care îşi propune să analizeze toate aspectele ce ţin de viaţa social-economică şi cultural a celor două regiuni. Aceştia vor organiza dezbateri asupra efectelor integrării ambelor ţări în UE, dar şi asupra integrării cetăţenilor de etnie rromă.

„În urma studiile vom vedea ce putem propune, astfel încât cele două judeţe să-şi dezvolte avantajele“, a declarat Dumitru Otovescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale din Craiova.

La proiect vor participa cadre ale universităţilor implicate, funcţionari publici, manageri de şcoli sau de companii private, lideri de ONG-uri, precum şi reprezentanţi ai etniei rrome. Proiectul are o durată de 14 luni, perioada de implementare fiind ianuarie 2011-februarie 2012.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite