Facturile la apă, cablu şi lumină îngroaşă rândurile reclamanţilor la Protecţia Consumatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

400 de persoane s-au plâns în scris la OJPC Dolj, de la începutul anului, iar comisarii spun că numărul plângerilor primite prin telefon este mult mai mare.

Lipsa bonului fiscal, condiţii necorespunzătoare de depozitare a produselor, electrocasnice care se defectează la scurt timp după ce au fost achiziţionate, câte un corn mugăit, „facturare abuzivă sau care ridică suspiciuni“ în cazul furnizorilor de utilităţi, sunt câteva motivele pentru care craiovenii ajung să facă reclamaţie la Oficiul Judeţean pentru protecţia Consumatorului Dolj (OJPC). Dacă în registru sunt până la această dată în jur de patru sute de reclamaţii, alte zeci sunt adresate verbal în fiecare zi.

„De când este direcţionat pe telefonul personal numărul de la birou primim sesizări şi la sfârşitul săptămânii. Unii sunt chiar furioşi când vin la noi, îşi varsă aici năduful, iar când îşi dau seama că nu vor putea rezolva nimic pentru că nu au dovezi în înscrisuri pleacă şi mai supăraţi“, a spus Melania Olaru, comisar OJPC Dolj.

Aceasta povesteşte că a sunat cineva zicând că se simte rău după ce consumase un anumit produs, iar când i-a recomandat să meargă la Siguranţa alimentelor, la Direcţia Sanitar-Veterinară, unde se pot face analize, i-a picat foarte rău. Apoi, altcineva sesiza faptul că o anvelopă luată din târg are o „gâlmă“, dar nu avea pentru produs niciun act care să facă dovada faptului că îl luase de acolo. 

„60% dintre reclamaţii sunt întemeiate. Sunt situaţii în care îi îndreptăm spre o altă instituţie, întrucât plângerea respectivă nu este de competenţa noastră sau pur şi simplu reclamaţia este neîntemeiată“, a declarat comisarul Dan Vasile.

De reclamaţiile oameniilor au parte şi furnizorii de utilităţi, cele mai multe dintre ele vizând companiile de apă şi electricitate. La prima se plâng fie de un apometru  „lăsat nesigilat“, de consumuri mari, semnalate şi în cazul celeilalte pe lângă „dese întreruperi de curent“.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite