Fabrica Ford din Bănie face recrutări la ralanti: 50 de angajări pe săptămână de la finele anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul Mărinică Dincă spune că uzina de automobile va relua recrutările, în tranşe reduse, la fi nele anului. Compania nu se grăbeşte să atingă ţinta propusă, de 7.000 de salariaţi, urmând să angajeze câte 50 de persoane pe săptămână, până în 2013.

Fabrica de automobile de la Craiova, care a scos recent la concurs 100 de posturi de electrician, pentru care s-au înscris cel puţin 1.500 de olteni, va relua angajările, însă abia de la sfârşitul anului. Viceprimarul Mărinică Dincă a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că după întâlnirea pe care a avut-o acum două săptămâni cu oficialii Ford, a fost informat că planul recrutare prevede 50 de angajări pe săptămână.

„Am înţeles că din primăvară începe pregătirea lor, iar spre sfârşitul anului vor demara aceste angajări. Trebuie să ajungă la 7.000 de salariaţi, adică urmează să angajeze încă 4.000. Au anunţat că vor fi câte 50 de angajări pe săptămână. Au şi ei propriul plan de afaceri, pe care încearcă să-l realizeze şi după aceea să-l comunice“, a declarat Mărinică Dincă.

Furnizorii recrutează şi ei cu porţia

În plus, nouă dintre cei 11 mari furnizori ai Ford vor deschide puncte de lucru în curtea fabricii de automobile. În ceea ce priveşte angajările pe care aceste companii le vor face, viceprimarul nu a putut oferi cifre exacte, declarând doar că fiecare firmă are nevoie de câteva sute de angajaţi.

„Pentru ei este mai interesant să înceapă lucrările. Fiecare dintre cei care au venit la discuţii a vorbit despre 400, 500, chiar 600 de locuri de muncă, precizând însă că angajările se vor face în trepte“, a mai spus edilul. În prezent, în curtea uzinei de automobile s-au stabilit deja şapte firme, alte două urmând să li se alăture în curând. Un alt furnizor al Ford, International Automotive Components Group, a anunţat o investiţie greenfield de 58 de milioane de euro în municipiul Balş, din judeţul Olt.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite