Fabrica de Avioane din Craiova primeşte un nou contract de la MApN. Situaţia finaciară a uzinei este critică în acest moment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Fabrica de Avioane Craiova a semnat în sfîrşit un nou un contract cu MApN pentru repararea aeronavelor IAR 99 Şoim. Contractul a fost deja parafat, iar primele aeronave vor sosi în Bănie în câteva zile.

Până în acest moment nu se ştie care este valoarea contractului semnat „S-a semnat un contract-cadru care statuează unde vor fi reparate aparatele IAR 99 din dotarea Armatei. Primul avion va sosi în acestă săptămână. Sperăm să vină şi fondurile necesare pentru că, din câte ştiu, în bugetul pe 2012 nu au fost alocaţi bani pentru repararea de avioane IAR 99“,  a declarat, Victor Peţa, liderul de sindicat al Fabricii de Avioane din Craiova.

Angajaţii fabricii de Avioane din Craiova au mai reparat avioane ale MApN. Costurile doar pentru o singură aeronavă s-au ridicat la un million şi jumătate de euro.

Angajaţii fabricii de la Craiova  susţin că acest contract trebuia semnat mai demult. De aproximativ un an de zile există probleme cu plata salariilor.În present la fabrica de Avioane din Craiova mai lucrează doar 296 de angajaţi, În anul 1990 uzina avea un număr de peste 4.700 de salariaţi.Până la sfârşitul anului vor avea loc noi disopnibilizări. Aproximativ 100 de oamnei vor trebui să plece acasă.

Fabrica de Avioane de la Craiova a fost scoasă la privatizare de mai multe ori, însă acţionarul majoritar a rămas în continuare statul român.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite