Craiova: Mircea Rădulescu ar da FRF pe Universitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Şcolii Federale de Antrenori, posesor al licenţei Pro, ar fi dispus să stea pe banca tehnică a Ştiinţei. Mircea Rădulescu susţine că nu ar refuza o eventuală ofertă venită de la gruparea din Bănie.

Universitatea Craiova nu a rezolvat încă problema antrenorului. Daniel Mogoşanu, cel care se ocupă acum de pregătirea alb-albaştrilor, nu poate sta pe bancă în calitate de principal, deoarece nu deţine licenţa Pro. Cum varianta Ilie Balaci, recent numit director tehnic, a căzut, fostul mare internaţional precizând că nu este dispus să stea pe banca Ştiinţei şi că vrea să-şi caute „alt loc de muncă“, oficialii echipei trebuie să se orienteze rapid.

„Balaci poate fi doar patron tehnic“

Acest lucru l-a precizat azi, pentru „Adevărul de Seară“, şi Mircea Rădulescu, preşedintele Comisiei Tehnice a FRF şi director al Şcolii Federale de Antrenori. „Lui Adrian Mititelu i-aş da un sfat: să nu-l mai chinuie pe Ilie Balaci. Este un nume, o personalitate şi, vă spun eu, dacă nu are putere nu stă. Balaci poate să fie patron tehnic, nicidecum director tehnic“, a afirmat Rădulescu.

„Mititelu trebuie să se orienteze repede. Universitatea trebuie să ştie că la prima etapă cazul său va fi pe masa Comisiei de Disciplină, dacă va începe sezonul fără să aibă pe bancă un antrenor conform regulametului, adică posesor al licenţa Pro. Sfatul meu e să facă această mutare cât mai urgent posibil. Cu cât trece mai mult timpul, cu atât va fi mai greu pentru echipă şi jucători. Pentru că ei nu vor evolua după ce le-a spus Mogoşanu, ci după cum vrea noul antrenor“, a adăugat Mircea Rădulescu.

„Aş veni antrenor la Universitatea“

Fostul selecţioner al României a oferit şi câteva variante de antrenori: „Nu ştiu pe cine să aleagă. L-au avut pe Viorel Moldovan, au vorbit şi cu Ionuţ Badea, dar nu au ajuns la un acord. Pentru Universitatea bun ar fi şi Eugen Neagoe. Este craiovean, are foame de performanţă. Mi se rupe inima de această echipă, pentru că a arătat că este corectă şi că joacă frumos“.
Întrebat dacă ar da curs unei oferte din Bănie, Mircea Rădulescu nu a răspuns nu. „Dacă în acest moment aş avea o ofertă de la Universitatea nu aş refuza-o. Dacă domnul Mititelu m-ar suna să-mi propună o colaborare aş lăsa postul pe care îl ocup la Federaţie şi aş veni în Bănie. Aş da FRF pe Craiova“, ne-a declarat Rădulescu.   

„Până la urmă, Craiova trebuie să prezinte un om care să stea pe bancă. Nu ne interesează pe noi cine face echipa, ce decizii iau patronii în vestiare. Poate sunt formaţii la care maseurul stabileşte primul unsprezece, asta nu avem de unde să ştim. Important este ca totul să fie conform regulamentului“, a mai spus Mircea Rădulescu. „Mogoşanu este un antrenor foarte bun, dar nu are experienţă de „principal“ în prima ligă. La Liga a II-a ar fi excelent, dar în Liga I nu poate fi decât secund“, a conchis Rădulescu. 

A mai pregătit Ştiinţa de două ori

Tehnicianul de 68 de ani a mai antrenat Universitatea în perioada 1983-1986 şi în 1997, în Liga I mai pregătind pe Sportul şi Rapid. A fost antrenor la naţionala de juniori (1980), naţionala olimpică de tineret (1989-1990), secund la naţionala mare (1981-1984) şi apoi principal (1990-1992). A mai pregătit naţionalele Egiptului (1993-1994), Siriei (1997-1998) şi Algeriei (2000-2001).

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite