FOTO Odrasle cu nume sonore la pompieri şi în Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre angajaţii structurilor doljene ale MAI se numără fiii unor personaje notorii.Băiatul şefului de la Poliţia de Frontieră, dar şi cei ai unor foşti mari fotbalişti ai Craiovei Maxima figurează pe statele de plată ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, declara, la începutul acestei luni, că aproape 30.000 de oameni care au fost angajaţi din sursă externă în structurile ministerului au luat concursul apelând la relaţii. „Atât timp cât există o portiţă laterală pe care pot intra fel şi fel de oameni, fel şi fel de nepoţi, nepoate, cei care pot uza de acest lucru au făcut-o. Au intrat, în ultimii 13 ani, 29.000 pregătiţi în şcolile noastre şi 63.000 din sursă externă. Oare câţi au intervenit, pe ici, pe colo? Din ceea ce cunoaştem, cred că undeva spre jumătate au beneficiat de un anumit sprijin“, spunea Igaş.

În judeţul Dolj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a fost zguduit încă din anul 2007 de un scandal legat de nepotisme şi angajări dubioase. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a deschis atunci o anchetă menită să stabilească modul în care s-au făcut recrutările de personal.

image

CLICK aici pentru GALERIE FOTO

Pompieri plătiţi să joace fotbal

Au existat voci care au afirmat că băieţii unor şefi din poliţie, dar şi din lumea fotbalului ar fi câştigat concursul cu pile. Este vorba despre Romeo Berceanu, fiul şefului Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, dar şi despre Cătălin Beldeanu şi Andi Negrilă, fiii unor foşti componenţi ai Craiovei Maxima. În prezent, ultimii doi fac parte din echipa de fotbal Prometeu, care aparţine ISU Dolj. „S-au pronunţat aceste nume pentru că sunt sonore. La începutul acestui an, DNA a dispus neînceperea urmăririi penale în dosarul deschis în anul 2007. Până la urmă, nu mai are nimeni voie să se angajeze dacă este băiatul cuiva? Eu n-am fost în comisii la vremea respectivă şi nici măcar n-am călcat pe acolo. De ce nu are nimeni curajul să vină şi să spună că a dat bani cuiva pentru a se angaja la pompieri?“, a declarat colonelul Liviu Răducanu, inspector-şef al ISU Dolj.

Citeşte din ce odrase cu nume sonore sunt cercetate de lege

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite