FOTO/VIDEO Primul târg cu produse tradiţionale din Bănie: „Arată bine cârnaţii şi brânza de oaie, dar sunt cam scumpe!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoriciul de la standul de preparate din carne a fost la mare căutare
Şoriciul de la standul de preparate din carne a fost la mare căutare

În ciuda frigului, craiovenii s-au înghesuit să cumpere produse tradiţionale. Târgul organizat de municipalitate în centrul oraşului s-a remarcat prin preţurile piperate practicate de comercianţii veniţi din mai multe judeţe ale ţării.

Primul eveniment de acest gen din oraşul nostru a demarat cu paşi timizi. În faţa Primăriei Craiova au fost amplasate doar nouă standuri, de unde au putut fi cumpărate produse de la tradiţionala ţuică de prună până la delicioşii cârnaţi de casă olteneşti.

VEZI GALERIE FOTO CU BUNĂTĂŢILE

În timp ce unii craioveni au făcut coadă la standurile cu preparate din carne şi brânză, alţii s-au rezumat la a întreba cât costă.

Oltenii au făcut coadă la mesele cu preparate tradiţionale din carne

targ preparate traditionale

Pentru clienţii de rând, produsele s-au dovedit a fi prea scumpe. „E drept că arată foarte bine toate, şi şoriciul, şi caşcavalul, dar sunt prea mari preţurile. În Piaţa Mare e 16 lei brânza de oaie, iar aici o vând cu 20 de lei“, a mărturisit Maria Marinescu (78 de ani), o pensionară din Craiova.

Cârnaţii olteneşti s-au vândut cu zecile de kilograme

targ preparate traditionale

Înghesuială mare a fost şi la preparatele din carne. Îmbrăcată în costum popular, reprezentanta standului „Căsuţa cu bunătăţi“ a făcut cu greu faţă clienţilor care stăteau la coadă. „Este o iniţiativă lăudabilă a primăriei de a organiza acest târg. După cum vedeţi, avem clienţi foarte mulţi, care sunt mulţumiţi de produsele noastre“, a declarat Laura Spătărelu (28 de ani).

Produsele din miere au fost la mare căutare

targ preparate traditionale

Dinescu a venit cu sarmalele

La celelalte standuri, oltenii au avut ocazia să cumpereturtă dulce (2 - 6 lei bucata), covrigi (6 lei şiragul), carne la garniţă (53 de lei kilogramul), cârnaţi (30 de lei kilogramul), magion de prune (7 lei borcanul), şuncă de casă (32 de lei kilogramul) sau ţuică de prune vândută cu un leu paharul de 100 de mililitri.

Şandivş oltenesc a la Dinescu: caltaboş şi castraveţi muraţi între două felii de pâine

targ preparate traditionale

Unul dintre standuri a fost al poetului Mircea Dinescu. Angajaţii săi din comuna Cetate au expus la vânzare sărmăluţe, iahnie de fasole,  berbecuţ la proţap şi murături. „O porţie de patru sarmale costă 10 lei“, a declarat una dintre vânzătoare. Târgul va fi deschis astăzi până la ora 22.00 şi mâine începând cu ora 10.00 până la ora 22.00.

Sarmalele lui Dinescu au fost fala standului de la Cetate

Sarmalele lui Dinescu

Alte preţuri pot fi aflate din video-urile de mai jos:

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite