FOTO/VIDEO Craiova: Profesorii au dat foc în faţa primăriei Pactului Naţional pentru Educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadrele didactice au dat foc pancartei în faţa primăriei
Cadrele didactice au dat foc pancartei în faţa primăriei

Zeci de cadre didactice au protestat astăzi, timp de oră, în faţa primăriei Craiova, nemulţumi de tăierile salariale din indemnizaţia de concediu. În timp ce profesorii dădeau foc unei pancarte pe care scria „Pactul Naţional pentru Educaţie“, consilierii locali participau în Sala Mare a municipalităţii la şedinţa ordinară din luna noiembrie.

Protestul care a început la ora 11.00 a fost organizat de Federaţia Sinficatelor libere din Învăţământ Dolj. Potrivit liderului sindical Constantin Rada, nemulţumirea cadrelor didactice se trag de la reţinerile din indemnizaţia de concediu.

protest craiova

„În fiecare joi vom organiza o acţiune de protest împotriva dispoziţiei primăriei prin care s-au oprit abuziv şi ilegal banii pentru concediu. Am depus o mie de dosare în instanţă faţă de această acţiune. Practic am blocat activitatea instanţei. Vom apela şi la executorul judecătoresc pentru a recupera aceşti bani“, a declarat Constantin Rada.

protest craiova

Ajutat de câţiva profesori, acesta a dat foc unei pancarte pe care scria „Pactul Naţional pentru Educaţie“. Profesorii au protestat timp de o oră, acţiunea fiind supravegheată de jandarmi care au amenajat un ţarc pentru protestatari.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite