FOTO/VIDEO Parada utilajelor de deszăpezire din Craiova. O zi fără ninsoare ne costă peste 10.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele de deszăpezire au defi lat astăzi prin faţa Stadionului Ion Oblemenco
Utilajele de deszăpezire au defi lat astăzi prin faţa Stadionului Ion Oblemenco

Autorităţile locale au prezentat „flota“ care va curăţa străzile Craiovei după căderea primei ninsori. Primarul delegat Mărinică Dincă a anunţat că planulde deszăpezire se întinde pe o perioadă de cinci luni şi va costa aproximativ un milion de euro.

Municipalitatea a prezentat astăzi, la prânz, în faţa stadionului „Ion Oblemenco“ utilajele de deszăpezire care vor acţiona pe arterele oraşului la căderea primei ninsori. Edilii se fălesc anul acesta cu aceleaşi autovehicule pe care le-au folosit şi în sezonul 2009-2010. 83 de buldoexcavatoare, tractoare cu plug şi alte utilaje vor porni pe străzile Craiovei imediat ce primii fulgi de nea vor acoperi asfaltul.

Vezi GALERIE FOTO cu parada utilajelor

O bună parte din echipament este asigurată de cei trei subcontractori angajaţi de municipalitate în 2009 pentru o perioadă de patru ani. Societăţile Delta AC 93 şi Sondrio, precum şi Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova vor pune osul la deszăpezire cu 50 de utilaje. Restul de autovehicule provin din parcul auto al Serviciului Public de Salubritate.

utilaj deszăpezire

46.000 de lei pentru o zi fără zăpadă

„Avem suficiente motive să credem că vor face deszăpezirea foarte bună indiferent de condiţi. Ne bazăm pe un parc de utilaje ca şi anul trecut, dar suntem mai bine organizaţi“, a declarat Mărinică Dincă de lângă utilajele turate la maxim. Unul dintre motivele pentru care primăria nu ar avea scuză dacă deszăpezirea nu s-ar face ca la carte ar fi faptul că bugetul acţiunii de deszăpezire, care se întinde pe o perioadă de cinci luni, este de aproximativ un milion de euro.

Potrivit estimărilor făcute de autorităţi, pentru fiecare zi în care nu este nevoie de intervenţia utilajelor, primăria achită aproximativ 46.000 de lei. Utilajele au fost închiriate începând cu data de 1 decembrie până în luna aprilie.

Stoc de sare şi plan de organizare

Edilii susţin că spre deosebire de anii trecuţi sunt mult mai bine organizaţi. Explicaţia lor este faptul că, deşi utilajele vor fi împărţite pe zece sectoare, la nevoie, se va interveni cu un număr mai mare de autovehicule decât cel alocat zonei respective. Salubritatea dispune de 1.900 de metri cubi de nisip şi 800 tone de sare.

utilaj deszăpezire
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite