FOTO/VIDEO Jandarmeria a sărbătorit 160 de ani de la înfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii au simulat recuperarea unei persoane răpite de terorişti
Jandarmii au simulat recuperarea unei persoane răpite de terorişti

Exerciţii cu câini special antrenaţi, demonstraţii de intervenţie cu elicopterul şi simulare de răpire cu terorişti. Astfel au marcat jandarmii doljeni 160 de ani de la înfiinţarea instituţiei.

Cermonialul a început la ora 11:30 cu discursul oficialităţilor locale prezente la eveniment: preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa şi prefectul de Dolj, Eugen Georgescu. În timp ce prefectul a transmis mesajul prim-ministrului Emil Boc, mai-marii Jandarmeriei au comunicat mesajele transmise de preşedintele Traian Băsescu şi Ministrul Administraţiei şi Internelor. Manifestarea a continuat cu înmânarea diplomelor de excelenţă prefectului, şefului CJ, prim-adjunctului Jandarmeriei Române, deputaţilor de Dolj precum şi mai-mariilor Jandarmeriei din Bulgaria, invitaţi de onoare la Craiova. „Au trecut 160 de ani de la înfiinţare, timp în care  Jandarmeria Română s-a dezvoltat ajungând o insituţie credibilă şi sigură“, a declarat Constantin Florea, şeful  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.

Demonstraţie cu elicopterul

 După defilarea forţelor de ordine, jandarmii au au prezentat câinii special antrenaţi pentru misiunile de depistare a drogurilor. Patrupedele au făcut o demonstraţie indicând în ce cutie se află substanţe interzise prin lege.

wsf
image

Aceiaşi câini rasa Ciobănesc German au participat la un simulare ce reţinerea a doi şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. Câinii special pregătiţi i-au imobilizat în câteva secunde pe scandalagii închipuiţi. Manifestările au continuat cu simularea unui conflict între jandarmeri şi suporterii fanatici ai unei echipe de de fotbal. Piesa de rezistenţă a jandarmilor a fost simularea unei răpiri.

image
jandarmi

Câteva persoane cu cagule pe faţă au simulat răpirea un tânăr din public. Jandarmii şi-au arătat eficacitatea cu ajutorul elicopterului şi a forţelor de intervenţie rapidă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite