FOTO/VIDEO Experiment rutier: Bicicletă versus maşină. Vezi cine a câştigat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experimentul întreprins de Adevărul de seară Craiova în ultima zi din Săptămâna Mobilităţii Europene confirmă că bicicliştii se descurcă mai uşor ca şoferii în jungla urbană.  Chiar dacă în oraş nu sunt amenajate piste speciale pentru biciclete, cel mai practic mijloc de transport rămâne tot cel pe două roţi. 

În timp ce tinerii participau la diferite evenimente organizate cu ocazia Săptămânii Mobilităţii Europene, traficul pe Calea Bucureşti şi A. I. Cuza devenise infernal.

VEZI GALERIE FOTO CU ÎNTRECEREA

Ambuteiaj pe strada Arieş din Craiova, ora 12.00

image

Ambuteiajele formate ca urmare a închiderii circulaţiei pe strada Theodor Aman le-au scos peri albi craiovenilor care nu au lăsat maşinile acasă. În timp ce copiii organizau un program artistic, reporterii Ads Craiova puneau la cale un experiment rutier: bicicletă versus maşină, cursă prin oraş.

Copiii şi-au scos bicicletele la plimbare, ora 12:30

image

Încercând să confirme eficienţa vehiculului pe două roţi, reporterii au organizat, la ora prânzului, o întrecere legală între cele două vehicule.

Şoferul a pierdut teren la primul semafor

Respectând regul ile de circulaţie, reporterul Ads, af lat la volanul unui Daewoo Matiz, a plecat din faţa Bisericii Sfântul Gheorghe, de pe strada Arieş, în acelaşi timp cu Sorin Neţoi (22 de ani), un tânăr biciclist.

Tinerii s-au aliniat la linia imaginară de start, ora 12.00

image

Destinaţia: giratoriile- pereche de pe bulevardul Carol I, unde a fost trasată linia imaginară de finiş. Scopul: să vedem cine ajunge primul.

Startul este dat de o domnişoara binevoitoare

image

Aşa cum era de aşteptat, maşina a luat startul în trombă, lăsându-l pe biciclist mult în urmă. Şoferului i-a fost curmat însă avântul după doar câteva zeci de metri, atunci când s-a oprit în ambuteiajul format la semaforul de la Luxor, prin care tânărul pe bicicletă s-a strecurat fără bătăi de cap. La verde, biciclistul a plecat primul, ajungând în pole position la următorul semafor, de la Universitate.

Maşina este depăşită de biciclist  înainte de prima intersecţie

image

BIciclistul pleacă primul de la al doilea semafor, lăsând iar maşina în spate

image

Aşa cum era de aşteptat, maşina a rămas încă o dată în urmă, din cauza traficului infernal. Deşi până la destinaţie şoferul maşinii s-a străduit, în limita vitezei legale, să recupereze handicapul, eforturile sale au fost în zadar.

Biciclistul intră victorios pe bulevardul Carol I

image

Maşina rămâne în spate din cauza ambuteiajului

image

Biciclistul a trecut primul linia de finiş, cu mai bine de 30 de secunde înaintea Matizului.

Victorios, biciclistul trece linia de finiş, ora 12.15

image

Maşina ajunge ultima la finiş

image

Oraş fără piste pentru biciclişti

Craiova se numără printre oraşele europene fără piste pentru biciclişti, deşi autorităţile locale ar fi putut să obţină fonduri pentru un asemenea proiect. Mai mult, singurul spaţiu din oraş special destinat bicicliştilor, velodromul, a fost amenajat în inima Parcului Nicolae Romanescu, acolo unde regulamentul de gospodărire locală le interzice craiovenilor accesul pe bicicletă. 

Profil de biciclist craiovean

Sorin Neţoi, din Craiova, este student la Teologie şi merge de la vârsta de şase ani pe bicicletă,despre care spune că este de preferat maşinii, pentru că e mult mai practică şi mai economică.„Eu am diverse joburi şi trebuie să ajung dintr-oparte în alta a oraşului destul de repede.Cu bicicleta mă descurc foarte uşor“, explică tânărul.

image

Concurenţii pleacă din faţa bisericii Sf. Gheorghe din Craiova

Bicicleta depăşeşte maşina în trafic

Bicicleta are avantaj în faţa maşinii

Cei doi concurenţi trec linia de finiş

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite