FOTO/VIDEO Angajaţii ISU Dolj au făcut cadou o maşină de spălat Centrului de Recuperare Filiaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Florin Stancu (dreapta) şi ofiţerul de presă Florin Cocoşilă au împărţit darurile
Directorul Florin Stancu (dreapta) şi ofiţerul de presă Florin Cocoşilă au împărţit darurile

Mari, 21 decembrie, a fost zi specială pentru persoanele internate în Centrul de Recuperare Filiaşi. Cei peste 60 de doljeni cu deficienţe au primit cadou de la angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj şi membrii Asociaţiei „Tineri pentru Europa“ o maşină de spălat semiprofesională. Persoanele instituţionalizate i-au răsplătit pe „Moş Crăciuni“ cu un recital de colinde.

Acţiunea a avut loc într-una din sălile Centrului de Recuperare Filiaşi, aflat în administrarea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj. Peste 20 de persoane internate le-au pregătit  invitaţiilor un mini-recital de colinde.



Apoi au urmat cadourile mult aşteptate. Cadrele ISU Dolj au dăruit o maşină de spălat care va intra în dotarea centrului recent renovat de conducerea DGASPC Dolj.

colindatori craiova

„Este o misiune deosebită faţă de acele misiuni care fac parte din activitatea noastră de zi cu zi. În ajun de sărbători venim în mijlocul oamenilor de la Centrul recuperare de la Filiaşi pentru a-i face să se simtă ca în familie şi pentru a le aduce un strop de bucurie. Împreună cu colegii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă am cotizat lunar de la începutul anului cu o sumă de bani, din care am achiziţionat pentru oamenii de la Centrul de Recuperare din Filiaşi un obiect de care aveau reală nevoie şi anume o maşină de spălat semiprofesională“, a declarat căpitan Florin Cocoşilă, ofiţerul de presă al ISU Dolj.

Acesta a mai spus că angajaţii instituţiei pe care o reprezintă au mai dus daruri la Centrul de Bătrâni „Modulul Sf. Maria“ şi Centrul de recuperare şi reintegrare pentru copii cu handicap sever din Craiova.


„Ne bucurăm atunci când cineva în mod asociativ sau individual vine să le facă o bucurie beneficiarilor din sistemul nostru. Sigur că noi ne ocupăm de nevoile de bază şi ne ocupăm ca lor să nu le lipsească foarte multe lucruri, dar căldura sufletească nu o putem suplini întotdeauna. Este de felicitat gestul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, care a dovedit întotdeauna că este alături de oameni şi când vine vorba de salvat vieţi omeneşti, dar şi când încercăm să împărţim bucurie semenilor noştri mai puţin norocoşi. De asemenea, implicarea Fundaţiei «Tineri pentru Europa» este de bun augur. Împreună au organizat acţiunea de azi la care ne-au provocat şi pe noi să participăm. Beneficiarii noştri au simţit puţin din căldura sufletească pe care le-o oferă comunitatea şi farmecul sărbătorilor de iarnă“, a declarat directorul DGASPC Dolj Florin Stancu.



Persoanele cu deficienţe au primit şi cadouri constând în haine, dulciuri, fructe, dar şi alte bunătăţi de sezon.

„În urma discuţiilor purtate cu reprezentantul ISU Dolj, Florin Cocoşilă şi cu directorul DGASPC Florin Stancu am hotărât să le facem un cadou care să le folosească pe termen lung. Eu şi colegii mei de la Asociaţia Naţională «Tinerii pentru Europa» am luat decizia să ne implicăm mai mult în viaţa socială a oraşului Filiaşi, iar gesturile din această lună sunt doar un prim pas. Mă bucur că am reuşit să aducem un dram de bucurie acestor oameni cu care viaţa nu a fost prea darnică“, a declarat Alin Golumbeanu, preşedintele Asociaţiei „Tineri pentru Europa“.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite