FOTOGALERIE Creatori în miniatură, competitori de dragul mărţişorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonius îi va dărui mamei lui inimioara din plastilină
Antonius îi va dărui mamei lui inimioara din plastilină

Prichindei de grădiniţă şi elevi ai şcolilor din Dolj sunt artizani în atelierul de creaţie amenajat în sediul nou al Muzeului Olteniei şi meşteresc de zor cele mai frumoase mărţişoare, pentru a participa la „Parada mărţişoarelor“ din 2 martie.

Primii care au poposit, astăzi, la Muzeul Olteniei, hotărâţi să arate că ştiu să confecţioneze mărţişoare frumoase şi originale au fost micuţii Grădiniţei 23. Lor li s-au alăturat prichindei de la Grădiniţele 56, 31, Ethos şi Pinocchio.

„Dacă trebuie să fac, o să fac şi mărţişoare“, a mărturisit Sergiu, în timp ce colegul lui, Alessio, s-a gândit să deseneze un autobuz, să-l decupeze şi să îl ofere mamei lui pe 1 martie, dar asta după ce a luat în calcul varianta creionării unei maşini de curse, care să fie mărţişor pentru tata.

Rareş a ales să facă o floare „frumoasă ca mami“, iar Antonius i-a pregătit mămicii lui o inimioară din plastilină.

Mărţişor, creat cu dragoste

Click pe poze pentru galerie foto

Micuţii artizani, ajutaţi de educatoarele lor, s-au folosit de materiale diverse la confecţionarea mărţişoarelor, de la cartoane, celofane, sfoară, flori uscate, zăpadă artificială, seminţe de dovleac.

Creaţiile lor vor fi puse pe panouri şi aduse în faţa juriului de la Muzeul Olteniei, care va decide care dintre ele vor participa la „Parada mărţişoarelor“, eveniment organizat de muzeu împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

Panourile, cu câte 25 de mărţişoare, vor fi aduse la Muzeul Olteniei până la 24 februarie. Ateliere de creaţie se vor organiza şi în zilele de 16 şi 17 februarie.

Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere a celui mai original mărţişor vor avea loc pe 2 martie, în sediul nou al Muzeului Olteniei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite