1 Iunie în Bănie: cântece şi dansuri printre flori. Vezi cum s-au distrat prichindeii FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prichindeii şi adulţii au avut parte de un 1 Iunie cu flori, spectacol aviatic şi multe bucurii
Prichindeii şi adulţii au avut parte de un 1 Iunie cu flori, spectacol aviatic şi multe bucurii

Sute de copii au luat cu asalt centrul oraşului, alături de părinţi şi bunici. În timp ce craiovenii vizitau expoziţia de flori din holul Universităţii, prichindeii se distrau în Piaţa Mihai Viteazul.

Ziua Internaţională a Copilului a adus veselie şi voie bună în Cetatea Banilor. Activităţi artistice din centrul oraşului, programate pentru ora 10.30, au dat startul „Festivalului în aer liber pentru copii“, eveniment care a adus zâmbetul de buzele sutelor de prichindei sosiţi în Piaţa Mihai Viteazul alături de părinţi, bunici sau cadre didactice. Însă tonul festivităţilor a fost dat cu o jumătate de oră mai devreme, în holul Universităţii din Craiova, odată cu inaugurarea celei de-a XXVIII-a ediţii a Expo Flora. Autorităţile locale şi judeţene au tăiat panglica inaugurală a expoziţiei care a devenit tradiţie.

Expo Flora 2011

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO DE LA EXPO FLORA

Dansuri şi spectacole

În timp ce craiovenii au ocazia să admire aranjamentele florale ale firmelor venite din toată ţara, dar şi ale Facultăţii de Horticultură şi RAADPFL, cei mici se îngrămădeau lângă fântâna arteziană. Pe scena din faţa statuii lui Mihai Viteazul, au evoluat artiştii Palatului Copiilor, cu un program de muzică şi
dans, urmaţi de actorii Teatrului Colibri, care au pregătit spectacolul intitulat „Jocuri Magice“.

Ziua Copilului în Bănie

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO DE LA MANIFESTĂRI

Veselia va continua pe tot parcursul zilei, cu alte spectacole de teatru pentru copii, programe artistice, dansuri şi muzică populară. „Atmosfera este foarte frumoasă, iar copiii sunt încântaţi. Au ocazia să fie pictaţi pe feţe, au primit bomboane de la primărie, iar noi, cei mari, putem admira florile“, a spus Diana Diaconu (28 de ani). În timp ce copiii vizionau planoarele Aeroclubului Român survolând oraşul, cei mari admirau alte aranjamante florale expuse în faţa Prefecturii, de data aceasta având ocazia să le şi cumpere.

Tot cu ocazia zilei de 1 Iunie, prichindeii grădiniţelor din Dolj au defilat pe scena Casei Studenţilor, la Carnavalul Oscar, cucerindu-i pe cei mari cu inedite costume, desprinse din poveşti. Voia bună va dura până la 5 iunie, copiii fiind aşteptaţi zilnic în centrul Băniei la distracţie şi jocuri.

Află AICI programul complet al manifestărilor

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite