Principalul suspect în cazul deraierii de la Cârcea se plimbă gratis cu trenul prin ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii n-au reuşit încă să găsească vinovatul pentru deraierea din 2009. Cercetat pentru distrugere, Florin Vlad, fostul acar bănuit că ar fi provocat dezastrul, a ieşit la pensie şi străbate ţara cu trenul, bucurându-se de gratuitatea generos oferită de CFR.

La un an şi 10 luni de când acceleratul 1692 a sărit de pe şine, în apropierea localităţii Cârcea, ancheta derulată de procurorii craioveni nu a ajuns la nicio concluzie, iar principalul suspect din acest caz, Florin Vlad, din comuna Coşoveni, rămâne să se bucure de libertate. Bărbatul a intrat în vizorul anchetatorilor după ce le-ar fi spus colegilor că vrea să se răzbune, întrucât urma să fie disponibilizat. Fost angajat al Regionalei CFR Craiova, pe post de acar, el a fost pensionat pe caz de boală, după cea fost diagnosticat cu tulburări paranoide. „Ancheta în acest caz este în curs de desfăşurare. Cert este că împotriva lui Florin Vlad nu s-a luat până în acest moment nicio măsură. Procurorul care se ocupă de dosar este, în prezent, în concediu“, a precizat Elisabeta Drăgut, procurorul-şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Între timp, Florin Vlad profită din plin de gratuitatea la călătoriile pe calea ferată, de care beneficiază ca fost salariat al CFR, străbătând ţara cu trenul.   

image

CLICK aici pentru GALERIE FOTO

Florin Vlad este cunoscut în comună drept o persoană agresivă. În 2009, el s-a mai ales cu un dosar pentru distrugere, însă, în aprilie 2010, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale, pe motiv că bărbatul nu are discernământ. „O rudă a depus atunci plângere împotriva lui Florin Vlad pentru distrugere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice“, a spus Amelia Căprărin, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Citeşte mai multe în

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite