FOTO Vizită de lucru pe şantierele proiectelor europene: Casa Bengescu şi ambulatoriu de la Slatina se fac pe banii UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Bengescu din Craiova va fi transformată în muzeu pe bani europeni
Casa Bengescu din Craiova va fi transformată în muzeu pe bani europeni

Reprezentanţii Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional (POR) au concluzionat că lucrările la cele mai importante proiecte din Dolj şi Olt vor fi fi nalizate la termen.

Obiectivele vizitate joi de directorul Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional, Laurenţiu Friptu, alături de reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia sunt şantierele celor mai importante proiecte europene din Dolj şi Olt derulate prin Programul Operaţional Regional (POR).

Şefa ADR Oltenia, Marilena Bogheanu şi directorul AM POR, Laurenţiu Friptu

Marilena Bogheanu si Laurenţiu Friptu

Prima oprire a oficialilor a fost pe un şantier din Bănie. Pentru consolidarea şi restaurarea imobilului situat pe strada Brestei, nr. 24, Arhiepiscopia Craiovei a obţinut o finanţare europeană de peste 3 milioane de euro. Casa Bengescu, care a găzduit la începutul secolului trecut fostul Liceul Ortodox de Fete, va fi redată circuitului cultural-istoric şi religios odată cu transformarea imobilului într-un muzeu.

Interior din casa Bengescu

Interior Casa Bengescu

Ambulatoriu renovat, la Slatina

O parte din clădire va servi studenţilor Facultăţii de Teologie care învaţă meseria de restaurator-conservator de opere de artă. Lucrările demarate în aprilie anul acesta urmează să fie finalizate în 2012. A doua oprire a delegaţiei a fost la ieşirea din Craiova, pe DJ 606, artera care ajunge la limita judeţului Mehedinţi, traversând cinci localităţi doljene.

Drumul care leagă Bănia de limita cu judeţul Mehedinţi este gata în proporţie de 90 la sută

drum craiova mehedinti

Lucrările de reabilitare în valoare de aproximativ 18 milioane de euro sunt gata în proporţie de 90 la sută, deşi proiectul ar fi trebuit să fie doar la stadiul de 50 la sută. Ultima oprire a fost în judeţul Olt, la Ambulatoriul Spitalului Judeţean din Slatina. 

Ambulatoriul spitalului din Slatina nu a mai fost reabilitat de 20 de ani

Ambulatoriul de la Slatina

Proiectul de peste 4 milioane de euro a fost demarat vara trecută şi prevede reabilitarea clădirii, precum şi dotarea imobilului cu aparatură medicală. Termenul de finalizare a proiectului este tot 2012.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite