FOTO / Ţurţurii de pe clădirile din Craiova, pericol pentru trecători. Află ce amenzi riscă proprietarii nepăsători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheaţa era cât pe ce să le cadă oamenilor în cap
Gheaţa era cât pe ce să le cadă oamenilor în cap

Pe marginea acoperişurilor caselor şi blocurilor din Bănie au apărut ţurţuri care pun în pericol viaţa trecătorilor. În timp ce proprietarii nu se sinchisesc să cureţe nici măcar gheaţa care le atârnă de balcoane, autorităţile locale ameninţă cu amenzi usturătoare, dar care nu sunt aplicate.

Odată cu încălzirea vremii au apărut şi pericolele din cauza ţurţurilor care se topesc şi cad de pe acoperişurile clădirilor. Pe strada A.I. Cuza au fost atârnate astăzi pe sfoară afişe prin care craiovenii sunt avertizaţi de primejdie. Afişele au fost puse de angajaţii unei societăţi comerciale care îşi are sediul la parterul blocului cu Casa Albă.

turturi craiova

„Am încercat să vorbim cu propietarii, dar nu răspunde nimeni la uşă. Gheaţa care se topeşte s-a format tocmai pe marginea balconului. E periculos pentru clienţi noştri, dar ce putem să facem?“, a declarat un angajat al societăţii.

turturi craiova

În ciuda afişului vizibil, oamenii treceau astăzi nepăsători pe sub gheaţa care se topea. „Mai devreme era să îmi cadă un ţurţure în cap. Sunt de vină proprietarii inconştienţi care nu îi înlătură. Ar trebui amendaţi de primărie“, a declarat Simona Măndrescu (27 de ani).

turturi craiova

Potrivit autorităţilor locale, cetăţenii riscă amenzi cuprinde între 500 şi 2.500 de lei dacă nu au grijă să scape de gheaţa care pune în pericol viaţa craiovenilor. „Potrivit regulamentului aprobat de Consiliul Local Craiova, amenda pe care o pot primi persoanele fizice este minim 500 de lei şi maxim 2.500 de lei, iar persoanele juridice între 1.000 şi 2.500 de lei“, a explicat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

turturi craiova

În ciuda contravenţiilor piperate, Poliţia Comunitară nu a „excelat“ în aplicarea de amenzi proprietarilor care nu curăţă gheaţa de pe imobile.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite