FOTO Stau de o săptămână cu străzile şi curţile inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii merg de o săptămână prin apa de jumătate de metru Foto:Silviu Florescu
Oamenii merg de o săptămână prin apa de jumătate de metru Foto:Silviu Florescu

Peste 100 de familii din cartierul Brestei vor să blocheze artera principală revoltaţi de faptul că autorităţile nu au fost în stare într-o săptămână să le scoată apa din curţi.

Apă rezultată din topirea zăpezii a inundat complet străzile cartierului şi a intrat chiar şi în curţile oamenilor. Deşi autorităţile au intervenit încă de luni cu pompe pentru a trage apa, situaţia se pare că a scăpat de sub control, debitul apei ajungând chiar şi la jumătate de metru în anumite locuri.

craiova

Cizmele, la mare căutare
Petcu este elev în clasa a VI-a şi în fiecare dimineaţă este nevoit să plece la şcoală încălţat în cizme. „Mă îmbrac în casă, îmi iau cizmele în picioare, trec prin curtea plină de apă şi pe stradă inundată, merg cam 100 de metri până la magazinul de pe colţ unde îmi las cizmele. Când mă întorc de la şcoală trec iar pe la magazin ca să iau cizmele în picioare“, explică copilul calvarul prin care trece în fiecare zi.

craiova

În aceaşi situaţie este şi Mitu Ionela (19 ani), studentă care este ajutată în fiecare dimineaţă de mama ei să treacă prin balta care îi ajunge până la genunchi.  „Mama vine după mine cu pantofii că eu am cizmele în picioare. După ce trec de baltă şi ajung la stradă îmi iau pantofii în picioare“, susţine aceasta.

Oamenii vor să protesteze
 Maria Ion (50 ani) spune că autorităţile locale i-au lăsat baltă văzând că nu izbutesc să tragă apa din curţile acestora. „De luni de când au venit cei de la Compania de Apă nu s-a schimbat nimic. Au adus nişte pompe, au mai tras din apă dar degeaba, parcă acum a crescut şi mai mult. Astăzi nici nu i-am mai văzut pe aici. Vin, stau până la patru şi pleacă“, susţine femeia.

craiova

 Oamenii spun că sunt pregătiţi să blocheze strada Brestei sperând ca în acest fel să convingă autorităţile locale să pună osul la muncă pentru a le scoate apa din curţi. „Nu avem ce altceva să mai facem. De o săptămână ne pătimim în ultimul hal. Vin domnii de la Compania de Apă, trag din apa aia şi dupaia se face la loc. E clar că nu sunt în stare să se descurce într-o asemenea situaţie“, este de părere Panduru Alin.

Reprezenţii Companiei de Apă Oltenia susţine că au intervenit alături de echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj cu toate utilajele din dotare. „S-a acţionează cu cinci vidanje în acest moment şi monitorizăm în continuare situaţia“, a declarat Mihaela Chiriţescu, purtător de cuvânt al Companiei de Apă Oltenia.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite