FOTO/ Olteni condamnaţi să trăiască în ghetou. Cum îşi duc traiul şapte persoane într-o garsonieră cu şobolanii la uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 350 de craioveni din Valea Roşie îşi duc viaţa într-un bloc mizerabil, cu garsoniere neîncăpătoare şi insalubre. În timp ce o parte dintre locatari, proprietari cu acte în regulă, aşteaptă ca primăria să le ofere condiţii decente, chiriaşii sunt ameninţaţi cu executarea silită, din cauza datoriilor mari la întreţinere. 

Blocul 7 din cartierul Valea Roşie nu este o necunoscută pentru craioveni. Duhoarea de la intrarea în scara blocului, precum şi mormanele de gunoi din lateralul imobilului fac parte din peisajul şocant care te întâmpină pe strada 22 Decembrie 1989. Imobilul respectiv are 120 de apartamente, în fiecare dintre ele locuind de la trei până la şapte persoane.

Şobolani în băile comune

Din totalul de apartamente, 32 sunt ocupate de chiriaşi sociali ai primăriei Craiova. Mirosul îngrozitor care vine dinspre băile comune de pe fiecare palier nu poate fi descris în cuvinte.

Imagine cu băile comune ale unui bloc din Craiova anului 2010

ghetou craiova4

Tavanul din paie care pare nezugrăvit de la contrucţia blocului se asortează perfect cu toatelele turceşti devenite cu trecerea anilor focare de infecţie.

„Pe acolo ies şobolanii“

ghetou craiova2

„Nici nu îţi vine să te duci la baie, domnule, în condiţiile astea. Este inuman“, se plânge Ilie Sică (43 de ani), în timp ce ne arată o gaură de unde susţine că ies şobolanii. Bărbatul locuieşte cu soţia şi cei cinci copii între-o cămăruţă de zece metri pătraţi.

Bărbatul locuieşte alături de nevastă şi cei cinci copii ai săi

ghetou craiova

Ecaterina Căldărariu (43 de ani) locuieşte din 1993 într- o încăpere de aproximativ zece metri pătraţi, denumită cu indulgenţă garsonieră, alături de soţ şi cele două fiice, de 13 şi 15 ani.

Încăperea poate fi periculoasă pentru persoanele care suferă de claustrofobie

ghetou craiova3

„Am cumpărat cămăruţa asta în speranţa că primăria ne va da o altă locuinţă. Noi suntem oameni cu venituri foarte mici. Trăim patru persoane într-o cameră cu lungime de 4,3 metri şi lăţime de 2,3 metri. Aici dormim, aici gătim, aici ne spălăm“, ne explică femeia în timp ce ne prezintă locuinţa în care abia poţi să te mişti.

 Primăria le cere plătirea datoriilor

Potrivit purtătorului de cuvânt al muncipalităţii, locatarii au fost înştiinţaţi să îşi achite restanţele pentru a reînnoi contractele cu noul proprietar, Primăria Craiova. Cei care nu vor face acest lucru riscă să fie executaţi silit. Datoriile celor 32 de familii care locuiesc cu chirie în blocul 7 este de ordinul zecilor de mii de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite