FOTO Craiova: Trupul militarului căzut la datorie în Afganistan a fost adus în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sicriul a fost purtat pe umeri de colegii de la Batalionul 33 Vânătorii de Munte
Sicriul a fost purtat pe umeri de colegii de la Batalionul 33 Vânătorii de Munte

Trupul neînsufleţit al sergentul-major Bădiceanu Florin (31 ani) a fost adus astăzi după-masă la Craiova cu o aeronavă tip C180 Hercules.

Eroul a primit onorul militar pe pista Aeroportului din Craiova unde a fost oficiată o slujbă religioasă.

image

În cadrul ceremoniei, Şeful Statului Major amiral Gheorghe Marin a dat citire ordinului ministrului apărării prin care Bădicean Florin a fost înaintat în gradul de sublocotenent iar secretarul CSAT, Ion Oprişor a anunţat decorarea bărbatului cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

image

„Meseria de militar nu este o meserie ca oricare alta, e o vocaţie pe care o urmează doar cei care sunt curajoşi“, a declarat ministrul Apărării Gabriel Oprea, aflat la eveniment. Rudele decedatului au participat la ceremonie copleşite de durere. „Băiatul meu, băiatul meu, te aduseră în coşciug, băiatul meu!“, a strigat mama acestuia cu lacrimi în ochi.

Laurenţiu Nica

Bădiceanu Florin a căzut la datorie şi fruntaşul Zamfir Marian a fost rănit marţi, 23 februarie, în Afganistan. Militarii executau o misiune de patrulare într-o coloană formată din patru autovehicule HMMWV, în provincia Zabul. La aproximativ 3 km Nord-Est de Baza Lagman, vehiculul blindat în care se aflau cei doi a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagraţiei, cei cinci membri ai echipajului au fost evacuaţi de urgenţă pe calea aerului la spitalul din Baza Lagman, conform procedurilor.

Pe timpul acordării îngrijirilor, cu toate eforturile depuse de personalul medical, sergentul major Bădiceanu Florin a decedat. Subofiţerul, promoţie 2005, era la a doua misiune în Afganistan. Avea 31 de ani, era căsătorit şi tată al unui copil.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite