FOTO / Craiova: Prima zăpadă a venit cu nervi şi accidente. Maşinile au alunecat pe străzi ca pe patinoar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În centrul oraşului maşinile au circulat bară la bară
În centrul oraşului maşinile au circulat bară la bară

Fulgii de nea care au început să se aştearnă timid pe străzile Băniei încă de la primele orele ale dimineţii le-au dat mari bătăi de cap şoferilor.

În jurul orelor prânzului, traficul se desfăşura cu dificultate pe toate arterele oraşului, stratul de zăpadă măsurând câţiva centimetri. O distanţă de trei kilometri a fost parcursă de şoferi  în mai bine de 30 de minute.

„Domne, de la Medicina Veche până la Universitate am făcut 40 de minute pe ceas. Se circulă bară la bară şi nici nu am văzut utilaje de deszăpezire“, a spus nemulţumit Sorin Manolache (32 de ani).

image

Din cauza primei zăpezi s-au produs şi mai multe tamponări uşoare. Pe raza localităţii Beharca un autoturism marca Seat a intrat pe contrasens lovind o altă maşină. Accidentul s-a soldat cu două victime, rănite uşor. În apropierea uzinei Ford alte două automobile s-au ciocnit din cauza drumului alunecos.

Deszăpezire de un milion de euro

Municipalitatea foloseşte iarna aceasta aceleaşi autovehicule pe care le-au utilizat şi în sezonul 2009-2010. Deşi 83 de buldoexcavatoare, tractoare cu plug şi alte utilaje au pornit deja pe străzile Craiovei după căderea primilor fulgi de nea, circulaţia de desfăşoară cu dificultate.

image

Planul de deszăpezire al Băniei se întinde pe o perioadă de cinci luni şi costă aproape un milion de euro. Potrivit estimărilor făcute de autorităţi, pentru fiecare zi în care nu este nevoie de intervenţia utilajelor, primăria achită aproximativ 46.000 de lei. Cele 83 de utilaje au fost închiriate de la societăţile Delta AC 93 şi Sondrio, dar şi de la RAADPFL începând cu data de 1 decembrie până în luna aprilie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite