FOTO / Craiova: Oficialii Ford vor cea mai verde uzină din Europa. Borbely îi felicită pentru vopsitoria eco de 60 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul vizitei de astzăzi a ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, la Craiova, conducerea companiei Ford s-a lăudat cu planurile de mediu pe care vor să le implementeze, promiţând că uzina din Bănie va fi cea mai verde din Europa. Cu această ocazie, Borbely a vizitat vospitoria uzinei fiind mulţumit de faptul că economiseşte energie şi poluează puţin.

Ministrul a vizitat mai multe secţii ale fabricii, fiind însoţit de preşedintele Ford România, Dionisio Campos, de vicepreşedintele pentru Relaţii Guvernamentale al Ford Europa, Wolfgang Schneider, dar şi de o delegaţie numeroasă din administraţia locală, printre care s-au numărat şi preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, prefectul de Dolj Eugen Georgescu şi viceprimarii Craiovei, Teodor Sas şi Mărinică Dincă.

Wolfgang Schneider şi Laszlo Borbely

image

Ministrul a spus că vizita se datorează unei invitaţii mai vechi a conducerii Ford. „De aceea am venit şi aici pentru că noi avem nevoie de fabrici de automobile care să demonstreze capacitatea din România că putem avea asemenea automobile fiabile. Evident eu am vrut să analizez din punct de vedere al mediului în ce stare se află întregul proces de producţie şi ce avem de făcut în continuare. Am avut o discuţie foarte pragmatică”, a declarat Laszlo Borbely.

image

Printre secţiile vizitate de Borbely se numără şi vopsitoria, de unde a pelcat cu o impresie bună. Ministrul s-a declarat încântat de tehnica folosită de americani. „Dânşii folosesc o metodă unică în Europa. Cele trei straturi sunt depuse imediat una după alta şi prin aceasta economiseşte energie şi reduce şi poluarea. E o aparatură care am înţeles că a costat circa 60 de milioane de euro şi este ultraperformantă. În ceea ce priveşte alte iniţiative ale Fordului, am apreciat că şi la lubrifiere şi la alte depunere de substanţe chimicale, care nu o pot stoca ci imediat se reciclează, sunt iniţiative care sunt în spiritul a ceea ce dorim să fie în România”, a mai spus ministrul.

Wolfgang Schneider, vicepreşedinte pentru realţii Guvernamentale al Ford Europa

image

Oficialii Ford au declarat că îşi doresc ca uzina din Bănie să devină cea mai verde din Europa. „Uzină este foarte inovativă, cu multe componente high tech pe mai multe planuri, inclusiv în protecţia mediului înconjurător, ceea ce înseamnă mai puţină poluare, mai puţină apă consumată, mai puţin spaţiu”, a declarat Wolfgang Schneider.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite