FOTO/VIDEO Circulaţie de coşmar pe drumurile zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile s-au strecurat cu dificultate printre nămeţi pe drumul Craiova-Segarcea
Maşinile s-au strecurat cu dificultate printre nămeţi pe drumul Craiova-Segarcea

Utilajele de deszăpezire au făcut cu greu faţă nămeţilor viscoliţi de vântul puternic. Peste 10 drumuri doljene au fost înzăpezite complet până astăzi după-masă şi 23 de oameni au fost recuperaţi azi-noapte din zăpadă.

În total, peste 70 de utilaje au acţionat pe toate drumurile din judeţul Dolj. Azi-dimineaţă, la ora 7 erau închise sau blocate 15 artere judeţene iar pe 19 drumuri circulaţia se desfăşura cu dificultate. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au recuperat nu mai puţin de 23 de persoane din nămeţi, două dintre ele fiind adăpostite la Primăria Pleniţa. „Este vorba de două familii care nu erau din zonă“, a explicat Eugen Georgescu, prefectul de Dolj, cel care a supravegheat cu atenţie activitatea de deszăpezire.

Zăpada îi ajungea prefectului Eugen Georgescu (foto stanga) până la umeri

prefectul de dolj Eugen Georgescu

Chiar şi astăzi după-masă, după mai bine de 12 ore de luptă cu nămeţii, circulaţia se desfăşura cu dificultate pe unele artere. De exemplu, pe drumul Craiova-Segarcea, între localităţile Calopăr şi Segarcea se circula pe o singură bandă din cauza nămeţilor de peste doi metri. Pe aceeaşi porţiune traficul a fost blocat şi de un TIR care nu a mai putut ieşi din nămeţii de pe marginea drumului. TIR-ul a fost pus în mişcare cu ajutorul unui utilaj de deszăpezire care a împins autovehiculul până a izbutit să iasă din nămeţi.

zapada

„Foarte greu se circulă dinspre Segarcea spre Craiova. Am făcut 15 kilometri în mai bine de o jumătate de oră. Avum văd că s-au blocat şi maşinile din cauză că se circulă pe un singur sens. Aşteptăm, ce să facem?“, întreabă retoric Ionel Priscaru (42 ani) în timp ce aşteaptă ca cele peste zece maşini din faţa sa să fie puse în mişcare.

zapada

Potrivit unui comunicat emis de Prefectura Dolj, la ora 17:00, doar cinci drumuri judeţene mai erau blocate din cauza zăpezii:

DJ 552 B Râpa Roşie –Pleniţa Tronson Km 27 -33  (În lucru)
DJ 552 D Vârtop-Giubega Tronson Km 0 -9
DJ 553     Calafat-Maglavit Tronson Km 31-41        (În lucru)
DJ 561 A Giurgiţa- Băileşti-Pleniţa Tronson Km 64 -72
DJ 561 E  Băileşti-Tunarii Vechi Tronson Km 0 -9

zapada
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite