Locuitor din cartierul Brestei: „Îmi ajunge apa până la genunchi în curte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apa măsoară peste 35 de cm în curtea craioveanului Ion Opriş
Apa măsoară peste 35 de cm în curtea craioveanului Ion Opriş

Curţile, garajele şi casele a peste 80 de familii din cartierul Brestei au fost inundate de apa rezultată din topirea zăpezii. Scenariul se repetă în fiecare an, locatarii arătând cu degetul spre un vecin care a astupat canalizarea atunci când a turnat fundaţia la casă.

Coşmarul familiilor de pe strada Fermierului durează de câţiva ani. În fiecare an după topirea zăpezii, craiovenii se trezesc cu apa de de peste jumătate de metru în curţile gospodăriilor, fiind obligaţi să ia la purtare cizmele, încălţăminte obligatorie de sezon.

image

„În fiecare an aşa păţim domne, am apa de jumate de metru în curte, parcă am fi în Evul Mediu. Nu e posibil ca de patru ani de când am făcut sesizare la Primărie să nu se întâmple nimic. Au zis că fac canalizarea din nou, că fac nu ştiu ce, dar nu au mai făcut nimic“, îşi spune oful Mărin Epistatu (67 ani).

image

Aceea situaţie şi pe Aleea Fermierului. Craioveanul Ion Opriş scoate din casă ruleta şi ne arată că apa depăşeşte 35 de centimetri în curtea sa. „Ne-am obişnuit deja că în fiecare an e aşa. Ninge foarte tare, apoi se topeşte zăpada într-o zi şi ne intră nouă apa în curte pentru că nu funcţionează canalizarea. Noroc că am casa izolată bine că altfel îmi intra şi în casă“, spune craioveanul.

image

La fel de inundate sunt şi străzile. Ioana, o mămică din cartierul Brestei ne explică cum în fiecare zi trebuie să îşi încalţe copilul în cizme pentru a putea trece de bălţile de pe stradă. „În fiecare dimineaţă trebuie să îmi încalţ copilul în cizme şi să îi dau şi pantofii de schimb la şcoală că doar nu poate să stea în cizme toată ziua“, ne explică aceasta. 

image

Locuitorii din Brestei spun că de vină pentru necazurile lor este un vecin care a construit mai multe case în zonă turnând o fundaţie care a acoperit canalizarea. Teoria este confirmată şi de conducerea Companiei de Apă Oltenia, însă de cinci ani nu au făcut mare lucru pentru a remedia problema.
"Sunt peste 100 de gospodării care au fost inundate şi la care au ajuns utilajele de intervenţii. 80 sunt în cartierul Brestei şi 40 în Romaneşti", a declarat Marius Barcan, şef Serviciu Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite