FOTOGALERIE Autobuze antice pe străzile Craiovei. Banii pentru noile mijloace de transport nu au mai apărut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Consilierii locali nu au mai alocat în luna septembrie cele 2,5 milioane de lei necesare cumpărării a 20 de autobuze nou-nouţe.

Craiovenii rămân fără mijloacele de transport noi şi anul acesta. Deşi la începutul anului, pe lista de investiţii a municipalităţii se afla suma de 2,5 de milioane de lei cu destinţia achiziţie autobuze, respectiva propunere nu se va concertiza, cel puţin în 2011. În luna iulie, aleşii locali lua hotărârea de a transfera suma alocată pentru mijloace de transport noi în conturile Regiei Autonome de Termoficare, cu titlul de subvenţie.

image

Click pe poze pentru FOTOGALERIE cu autobuzele jerpelite !

Banii urmau să acopere din datoriile Termoficării pentru a asigura cumpărarea de agent termic. Aceste lucruri se întâmplau în condiţiile în care municipalitea nu realizase toate veniturile pe care conta la începutul anului. Directorul economic al primăriei, Nicolae Pascu, declara în luna iulie că „au avut de ales între a lăsa aceşti bani în buget pentru achiziţia de autobuze şi a avea în continuare agent termic în oraş“. La aceste afirmaţii venea precizarea că banii pentru autobuze urmează să fie alocaţi toamna aceasta, cel mai probabil în şedinţa din luna septembrie.

Surpriză a fost ca pe ordinea de zi a şedinţei din septembrie să nu fie propusă nicio astfel de rectificare bugetară. Potrivit directorului RAT Craiova, Marinel Florescu, achiziţia de autobuze depinde numai de primăria Craiova. „Pot să vă spun că în luna iulie, în şedinţa ordinară, s-a decis ca suma de 2,5 milioane să meagă la Regia de Termoficare. Mai mult de atât nu ştiu să vă spun pentru că nu depinde de noi“, a declarat şeful RAT.

Parc RAT bun de aruncat

Din păcate, nici reprezentanţii primăriei nu au veşti noi în ceea ce priveşte achiziţie. Pentru că nici pe următoarea orinde de zi din luna octombrie nu se preconizeză că va apărea rectificare de buget, cu siguranţă edilii vor amâna achiziţia pentru planul de investiţii din 2012. Regia Autonomă de Transport Craiova deţine un parc auto cu 176 de autobuze şi 34 de tramvaie. Din numărul total de autovehicule, 38 sunt marca UDM 112, având o vechime mai mare de 20 de ani şi milioane de kilometri la bord.

Alte rable mai circulă şi pe ruta Gară-Romaneşti, însă călătorii mai au de aşteptat până când edilii vor face următoarea investiţie în parcul auto al Băniei. Noile autobuze ar fi trebuit să înlocuiască hârburile de pe traseul 2 Cernele – Piaţa Mare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite