Exilul Ştiinţei la Severin a luat sfârşit. Mititelu a cedat din cauza presiunii. Vezi cum a revenit Universitatea la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul dintre Adrian Mititelu şi autorităţile locale s-a încheiat. Sâmbăta viitoare, „juveţii“ vor juca pe „Ion Oblemenco“ meciul cu FC Timişoara, în etapa a IV-a a Ligii I. 7 decembrie 2009 a fost data la care alb-albaştrii au disputat ultimul meci la Craiova, 1-2 cu Steaua. La opt luni distanţă, Ştiinţa revine acasă!

Universitatea se întoarce la Craiova după două încercări nereuşite de conciliere între club şi autorităţile locale. Decizia i-a aparţinut patronului Adrian Mititelu şi i-a luat prin surprindere pe cei care conduc oraşul. Mititelu s-a hotărât peste noapte să revină cu echipa la Craiova!

Clubul din Bănie a înştiinţat LPF că va disputa meciul de sâmbăta viitoare, cu FC Timişoara, pe stadionul Ion Oblemenco, fără a mai discuta şi cu autorităţile locale! „Noi ne prezentăm la porţile stadionului, doar nu or să ne dea afară, trebuie să ne lase să jucăm aici“, susţine Lucian Mitu, vicepreşedintele Ştiinţei.

Universitatea nu a semnat până acum niciun act cu Primăria Craiova, dar Mititelu susţine că a studiat bine situaţia şi că poate organiza meciuri pe Oblemenco fără să existe riscul ca alb-albaştrii să piardă la „masa verde“, aşa cum se plângea de fiecare dată când s-a pus problema revenirii.

Noi, fiind în litigiu cu primăria, suntem deţinătorii imobilului până la soluţionarea lui. Şi cum litigiul poate dura un an sau doi, putem să beneficiem de calitatea de organizatori în această perioadă“, a explicat finanţatorul oltean, care nu a mai cerut investiţii la stadion, ci doar o cosmetizare a arenei.

Iar lucrările au început deja. „Data trecută am făcut igienizarea în 14 zile. Se poate face un efort să se termine, poate, şi într-o săptămână. O să aducem mai mulţi oameni şi rezolvăm cumva“, a spus primarul Mărinică Dincă.

Mititelu a cedat din cauza presiunii

image

Decizia patronului Adrian Mititelu (foto) de a reveni cu echipa la Craiova a fost pusă de acesta pe seama presiunii suporterilor, cu toate că „ în oraş mai există oameni care doresc răul acestei echipe“.

Chiar dacă mai sunt oameni care ne sabotează prin orice mijloace, am decis să-mi asum toate riscurile şi să readuc echipa pe vechiul Central. Motivul acestei răsturnări de situaţie îl constituie dorinţa arzătoare a majorităţii covârşitoare a suporterilor Ştiinţei. Presiunea pozitivă exercitată de ei a fost imensă şi am rezistat cu greu. Sper, totuşi, ca în viitorul apropiat cei care conduc oraşul să realizeze că a venit momentul să înceteze această atrocitate“, a scris Mititelu pe blogul personal.

Finanţatorul oltean a ţinut să-i mulţumească şi primarului oraşului Severin, Constantin Gherghe, „pentru sprijinul acordat clubului Universitatea Craiova într-un moment de cumpănă“.

Badea: „Locul echipei e la Craiova“

image

Fostul jucător, antrenor şi preşedinte al Universităţii Craiova, Pavel Badea (foto), în prezent consilier local, speră ca Mititelu să nu se mai răzgândească de data asta.

Este bine că Mititelu s-a hotărât să revină cu echipa la Craiova, pentru că aici e locul ei. Înseamnă că oferta primăriei e pe placul său. Vom face contractul de asociere pe baza celui anterior şi-l vom supune aprobării Consiliului Local. Nu cred că vor fi probleme, important este că vrea să revină acasă“, a spus Badea, cel care a fost intermediar în precedentele întâlniri club-primărie, rămase fără rezultat.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite