Craiova: Exclusiv / Fetiţa abandonată la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Exclusiv / Fetiţa abandonată la spital
Craiova: Exclusiv / Fetiţa abandonată la spital

Caz socant la Craiova. Condamnată la suferinţă de propria mamă. O fetiţă de numai câteva luni zace fără prea multe speranţe pe un pat al Spitalului Judeţean, la secţia de Reanimare. Pentru că suferă de o gravă malformaţie şi pentru că nu este dorită de familie, micuţa a fost abandonată chiar de către cea care i-a dat viaţă.

Luiza s-a născut în urmă cu opt luni împreună cu surioara ei geamănă. Mama lor mai are acasă alte două fete şi vestea că a adus pe lume alte două copile, a căzut ca un trăznet. Mai mult decât atât, medicii au descoperit că numai una dintre cele două gemene este perfect sănătoasă. Diagnosticul Luizei a fost crud. Micuţa suferă de o malformaţie rară, având inima în partea dreaptă a cutiei toracice. Cu toate acestea, doctorii i-au permis mamei să îşi ia pruncii acasă. Numai că ea nu îşi dorea acest lucru.

În lunile care au urmat, femeia a apelat de mai multe ori la medici pentru a aduce fetiţa la spital, dar de fiecare dată a luat-o acasă. De mai bine de două săptămâni însă, mama nu a mai dat niciun semn. Pe patru septembrie, Luiza a fost adusă de urgenţă şi internată la Reanimare pentru că suferea de o anemie severă. În plus, micuţa nu are nici greutatea şi nici înălţimea unui bebeluş de vârsta ei. Doctorii au îngrijit-o în toată această perioadă, dar familia copilului nu a vizitat-o nici măcar o dată. Cadrele medicale au fost nevoite să sesizeze Direcţia pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj pentru a lua măsurile necesare încadrării copilului în familie.

„Copilul a fost adus de mama sa la spital pentru că nu se simţea bine. După aceea, aceasta nu s-a mai prezentat pentru a se interesa de starea de sănătate a fetiţei. Am fost sesizaţi de către spital pentru a interveni în această situaţie. Din informaţiile pe care le avem, mama copilului abandonat mai are acasă trei fete şi nu şi-o mai doreşte şi pe a patra, cu atât mai mult cu cât suferă de o malformaţie incurabilă. Am demarat deja o anchetă socială pentru a se stabili cu exactitate condiţiile în care bebeluşul a fost abandonat. Pentru stabilirea cu exactitate a măsurile necesare, vom sesiza şi Poliţia”, a declarat Simona Albisoru , asistent social în cadrul DGASPC Dolj.

În acest moment, viitorul Luizei este incert şi sumbru. Chiar dacă momentan starea sa este stabilă, medicii susţin că boala de care suferă este una extrem de gravă. Deşi este doar un copil nevinovat, în cazul în care mama sa refuză să o ia acasă şi să o crească, fetiţa va fi încredinţată unui centru de plasament şi va creşte departe de sora sa geamănă, dar şi de cele două surori mai mari.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite