Eutanasierea maidanezilor încaieră oltenii. Află ce spun craiovenii despre Legea câinilor comunitari!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legea câinilor comunitari a fost adoptată marţi de Camera Deputaţilor
Legea câinilor comunitari a fost adoptată marţi de Camera Deputaţilor

Asociaţiile de protecţie a animalelor condamnă actul normativ, iar primarul Craiovei ia în calcul doar eliminarea câinilor suferinzi.

Aurelia Loacă, preşedintele Asociaţiei „Viaţa animalelor“, a declarat că „nu putea să existe o lege mai proastă“, făcând referire la Legea cânilor comunitari, adoptată ieri de Camera Deputaţilor. Potrivit acesteia, aleşii nu au făcut altceva decât să revină la o măsură care nu a dat rezultate. „Au schimbat eutanasierea cu eutanasierea. Zece ani au încercat să rezolve probelma câinilor fără stăpâni astfel fără sorţi de izbândă. Susţin că nu putea să existe o lege mai proastă şi pentru că îţi interzice să ai mai mult de doi câini, precum şi să îi hrăneşti pe cei comunitari“, a spus Aurelia Loacă. Ea este convinsă că statul român va fi condamnat de toate organizaţiile internaţionale din cauza acestui act normativ.

Primarul Craiovei nu respinge cu totul ideea eutanasierii patrupedelor. „Cred că s-ar putea aplica doar în cazul câinilor bolnavi, suferinzi, foarte bătrâni, pe care mulţi îi lovesc cu picioarele sau aruncă în ei cu pietre. O să vedem care sunt soluţiile“, a declarat Antonie Solomon. Edilu-şef al Băniei a mai precizat că în Craiova ar exista în jur de patru mii de maidanezi. „Dacă sunt 3.800 de scări de bloc să fie un câine la o scară“, a estimate Solomon. 

Proaspăta lege este criticată şi de reprezentanţii Centrului Naţional de Educare Canină. „Din punctul meu de vedere are mari lacune. Nu specifică cine face selecţia şi ia decizia eutanasierii, cine face psihotestele canine care să arate dacă animalele au tulburări comportamentale şi psihoemoţionale. Orice lătrat sau mârâit va ajunge să transforme un câine în pericol public şi va duce la omorârea lui“, a afirmat Liviu Ionescu, preşedintele centrului.

Craiovenii care au fost muşcaţi de maidanezi sau au o persoană apropiată care a avut de suferit de pe urma acestora susţin că cine nu vrea să rămână fără patruped să îl ţină închis. „Prietena mea a ajuns la urgenţă cu piciorul sfârtecat de câine. S-a întâmplat în Parcul Romanescu. Mie îmi este frică să îmi trimit copilul singur 50 de metri până la şcoală, pentru că este o haită aici. Iubesc şi eu câinii, dar consider că trebuie luaţi de pe străzi, iar cine îi vrea acasă să îi ţină închişi“, a spus Camelia.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite