Eurogara Craiova îşi ţine călătorii în picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătorii sunt nevoiţi să aştepte în picioare sosirea trenurilor în Bănie
Călătorii sunt nevoiţi să aştepte în picioare sosirea trenurilor în Bănie

Zeci de călători au aşteptat astăzi în picioare venirea trenurilor în gara Craiova, din cauză că proiectul de modernizare al staţiei CFR nu a prevăzut o sală de aşteptare. Reabilitarea gării din Bănie a costat peste cinci milioane de euro.

Cu ochii pe ceas, stând într-o rână pe bagaje voluminoase, au aşteptat resemnaţi sosirea trenurilor. Un loc pe una din cele câteva băncuţe amplasate în Gara Craiova a fost astăzi o facilitate acordată de autorităţi doar acelora care au prins momentul optim să se aşeze pe ele. Ceilalţi au fost nevoiţi să aştepte câteva zeci de minute în picioare sau aşezaţi pe bagaje pentru că în Gară nu există sală de aşteptare, iar numărul locurilor pe băncuţe nu depăşeşte 20.

Călătorii sunt nevoiţi să aştepte în picioare sosirea trenurilor în Bănie

„Nu se poate să dea atâţia bani pe ditamai gara şi să nu mai aibă ceva să facă şi o sală de aşteptare sau să pună mai multe băncuţe! Păi stăm să ne batem pe locuri?!Sunt copii şi bătrâni care merg cu trenul şi nu pot să stea în picioare atâtea zeci de minute, până vine trenul”, a spus Marian Apostolache, unul din craiovenii care aşteptau de dimineaţă în picioare sosirea trenului. Trenurile care au sosit azi în Gara Craiova dinspre Bucureşti au avut o întârziere de cel puţin 15 minute, în timp ce în cadrul Regionalei Craiova întârzierile au fost de 5-10 minute.

Călătorii, obligaţi să stea puţin în gară

Reprezentanţii Regionalei CFR Craiova spun însă că proiectele de modernizare a gărilor din ţară au evitat amenajarea unor săli de aşteptare pentru că în trecut acestea s-au dovedit a fi adevărate focare de infecţie. „În viziunea noilor eurogări, aceasta e un spaţiu în care călătorul ar trebui să petreacă puţin timp şi pentru aceasta i se pun la dispoziţie cafenele, restaurante, spaţii comerciale”,a spus Victor Frăsinoi, directorul Regionalei CFR Craiova. Cu toate acestea, oamenii care tranzitează zi de zi gara din Bănie nu au la dispoziţie un loc în care să se poată aşeza la o cafea. Deocamdată, spaţiile din incinta staţiei CFR sunt în curs de închiriere şi, până în prezent, s-au deschis doar un magazin de presă, o farmacie, un cafe-bar şi magazine de produse alimentare şi nealimentare.



Reprezentanţii Regionale susţin că multe din spaţii au rămas neînchiriare pentru că la licitaţiile repetate organizate nu s-au prezentat firme interesate. „Amenajarea spaţiilor care se închiriază trebuie făcută de către cei care cîştigă licitaţiile“, a explicat Victor Frăsinoi.

Călătorii sunt nevoiţi să aştepte în picioare sosirea trenurilor în Bănie
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite