Lung, Găman şi Bărboianu, în faţa meciului carierei. Săndoi: „Putem face surpriza!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Selecţionerul Emil Săndoi (stânga) a pregătit în detaliu returul cu englezii Foto: Laurenţiu Nica
Selecţionerul Emil Săndoi (stânga) a pregătit în detaliu returul cu englezii Foto: Laurenţiu Nica

Cu trei jucători de la Universitatea Craiova titulari, Lung junior, Găman şi Bărboianu, şi un al patrulea pe bancă, Gângioveanu, naţionala de tineret forţează astăzi calificarea la Campionatul European, după 12 ani. România joacă de la ora 14.30, la Botoşani, cu Anglia, meciul pornind de la scorul de 2-1 pentru britanici.

Micuţii tricolori se află în faţa celui mai important test din cariera lor. Cel mai conştient de acest aspect este însuşi selecţionerul Emil Săndoi.

El a explicat de ce a ales ca meciul de azi să se dispute la Botoşani (stadionul n-are nocturnă) şi nu pe Ghencea sau în altă parte: „Mi-a convenit că returul se joacă în România şi m-am gândit imediat la stadionul din Botoşani. Terenul le este mult mai cunoscut jucătorilor noştri decât englezilor, aceasta fiind raţiunea pentru care nu am schimbat locul de desfăşurare a partidei".

S-au pregătit pentru penalty-uri

Pentru Săndoi, avantajul terenului şi golul marcat de Hora, în partida de la Norwich, au fost singurele motive de satisfacţie din ultimele ore. În rest, selecţionerul se confruntă cu reale probleme de lot.

După ce duminică a fost obligat să renunţe la Mîţel şi Răduţ, ambii accidentaţi, ieri Săndoi a mai primit o lovitură: nu-l poate folosi nici pe dinamovistul Liviu Ganea, care nu şi-a revenit după accidentarea suferită în meciul din campionat cu Oţelul. Atacantul n-a rezistat ieri pe teren decât zece minute, părăsind antrenamentul cu ochii în lacrimi.

Ne trebuie disciplină, calm, luciditate, încredere, inspiraţie şi puţină şansă. Nu ar fi o minune să ne calificăm, ci o mare surpriză. Anglia este cel mai tare adversar pe care îl puteam întâlni", a spus Săndoi ieri pentru „Adevărul".

Atât fotbaliştii englezi, cât şi ai noştri au exersat la ultimul antrenament fazele fixe, între care şi loviturile de departajare. „Suntem pregătiţi pentru orice, dar vom încerca să ne calificăm în cele 90 de minute regulamentare", ne-a spus Hora.

image

Optimist s-a arătat şi Torje: „Golul nostru din Anglia poate fi decisiv, dar trebuie să nu ne pierdem capul şi să jucăm cu sufletul".

 Emil Săndoi a folosit în această campanie cinci jucători de la Universitatea Craiova: Silviu Lung junior, Valerică Găman, Ştefan Bărboianu, Cosmin Gângioveanu şi Mihai Costea.

Primii trei sunt anunţaţi titulari astăzi, al patrulea va fi rezervă, în timp ce M. Costea nu s-a refăcut după accidentarea din meciul cu „U“ Cluj, deşi Săndoi spera să-l aibă la returul de astăzi. Din echipa Craiovei au mai cochetat cu naţionala de tineret Radu Barbu şi Dragoş Firţulescu.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite