Craiova: Bază SMURD la schimb cu terenuri MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lângă Aeroportul din Craiova urmează să fie construită o bază de intervenţie unde vor ateriza elicoptere ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Şeful CJ Dolj a anunţat ieri că aleşii judeţeni vor aproba joia viitoare, în cadrul unei şedinţe extraordinare, un proiect de hotărâre privind darea în administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor a unor clădiri anexă ale Aeroportul Craiova, în vederea realizării bazei de intervenţie SMURD. „Proiectul este al MAI şi prevede construirea unei baze de intervenţie specială de unde să poată să decoleze elicoptere ale SMURD. Aceste elicoptere vor transporta la Bucureşti bolnavii şi, în acelaşi timp, bolnavii din capitală vor putea fi duşi mai repede la Craiova“, a declarat Ion Prioteasa.

Teren pentru investitori

În schimbul cedării anexelor Aeroportului Craiova, Consiliul Judeţean Dolj va primi de la Ministerul Administraţiei şi Internelor 8,3 hectare situate la marginea Parcului industrial Craiova, în apropierea aeroportului. Preşedintele Ion Prioteasa spune că terenurile vor fi puse la dispoziţie investitorilor. „Vom avea aceste opt hectare care în prezent sunt administrare de Jandarmerie şi le vom oferi pe toate investitorilor. De acum încolo nu vor mai avea cum să spună că au fost la Craiova şi nu au găsit teren ca să investească. În acest fel vom avea şi bază de intervenţie SMURD,

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite