Elevii craioveni sunt învăţaţi să-şi consume timpul cu folos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Douăzeci de adolescenţi din mai multe şcoli craiovene participă, de astăzi până la 21 august, la Şcoala de vară „Timp liber şi performanţă“, deschisă la Colegiul Naţional Carol I. Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediţie, este organizat de filiala Craiova a Asociaţiei Ro-Talent, cu finanţarea Direcţiei pentru Sport şi Tineret Dolj.

Tinerii implicaţi au şansa să afle beneficiile educaţiei non-formale, interacţionând mult mai relaxat şi mai deschis cu profesorii lor. Pe post de dascăli vor fi şi colegi de-ai lor de şcoală, cum este Lucian Velica, de la care vor primi lecţii de dans clasic şi sportiv, sau Anastasia Croitorescu, alături de care vor traversa universul muzical.

Lumea lui Marin Sorescu o vor cunoaşte în mijlocul cărţilor de la Biblioteca Aman şi cu sprijinul profesorului Grigore Sorescu. Pentru câteva zile, elevii vor fi şi reporteri, la cursurile de literatură şi media, vor afla cum stau au autoaprecierea şi încrederea în sine, dacă sunt persoane sociabile, descoperiri pe care le vor materializa împreună cu consilierul psihopedagogic Marinela Dumitrescu.

De educaţia lor pentru sănătate se va ocupa medicul Cristiana Geormăneanu, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, care le va arăta metodele de prim-ajutor. „Elevii au la Şcoala de vară libertatea de a veni cu informaţii, cu idei, de a pune întrebări şi a avea curiozităţi, fără a fi urmăriţi de stresul că vor fi notaţi de profesori“, a precizat Sorina Dumitrescu, coordonatorul proiectului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite