Craiova: Elevii au ales sportul pentru a nu învăţa la altă materie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4.900 de elevi doljeni au susţinut astăzi la sport ultima probă a bacalaureatului, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării.

170 de elevi de la ICM 2, Segarcea şi Malu-Mare au alergat astăzi în curtea Liceului Electroputere, unul dintre cele 20 de centre de examinare. Liceenii au fost nevoiţi să depăşească patru probe: atletism, joc, sportiv, gimnastică şi forţă. Probele nu au fost atât de uşoare precum se aşteptau elevii, însă toţi au fost mulţumiţi că nu au mai învăţat la o altă materie.

În plus, liceeni au preferat să facă mişcare în loc să stea în sala de examen, chiar dacă unii dintre ei erau mai dolofani. „Au fost destul de grele probele. În special la abdomene am avut probleme. Am ales sportul pentru a nu învăţa la încă o materie şi pentru a face mişcare. Suntem tineri şi ne face bine să alergăm“, a spus Suzana Abagiu (19 ani), de la ICM 2 Craiova.

Examenul de la proba sportivă a fost diferit în comparaţie cu alţi ani. „De această dată s-a ţinut cont că unii elevi pot fi mai grăsuţi şi s-au introdus probe specifice pentru ei. De exemplu, puteau opta pentru aruncarea greutăţii, handbal, gimnastică şi exerciţii la sol“, a declarat Katerina Grigorie, membru al comisiei de la Liceul Electroputere.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite