Elevii cu note mici la evaluarea naţională au prins loc la liceu. 35,38% dintre aceştia au obţinut medii între 3 şi 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii cu note mici au fost repartizaţi la liceu
Elevii cu note mici au fost repartizaţi la liceu

Elevii care au obţinut nota 3 sau 4 la evaluarea naţională au participat la repartizarea compiuterizată. În judeţul Dolj sunt 41 de licee, iar la 26 dintre ele ultimele medii cu care s-a intrat au fost de 3  şi 4.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, a declarat că anul acesta din cei 5152 de elevi care au susţinut evaluarea naţională, 1758 au luat medii sub 5.  La Colegiul Naţional „Ştefan Odoblejea“ anul acesta niici măcar jumătate din clase nu au fost ocupate „ La Evaluarea Naţională, au fost prezenţi 5.152 de elevi de clasa a VIII-a, iar cifra de şcolarizare propusă pentru anul şcolar următor este de 6.020 de locuri pentru clasa a IX-a“, a precizat inspectorul şcolar adjunct din cadrul ISJ Nicuşor Cotescu.

La Liceul Teoretic “George Marin” din Poiana Mare, ultima medie de admitere anul acesta a fost de  3,40, la Liceul Tehnologic “Constantin Ianculescu” din Cârcea de  3,47, la Colegiul Naţiona “Ştefan Odobleja” din Craiova, ultima media a fost  3,48, la Colegiul “Constantin Neniţescu” din Craiova, ultima media a fost de 3,49, iar la Liceul “Ştefan Anghel” din Băileşti, ultima media de admitere a fost de  3,51.

Elevii care au obţinut note mici la evaluarea naţională, au declarat că subicetele au fost foarte grele „Nu m-am descurcat foarte bine şi am luat nota 4. Am reuşit să fiu repartizat la un liceu“, a spus Ionuţ Tică. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite