Craiova: Elevii doljeni, trecuţi pe dietă cu eugenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Elevii doljeni, trecuţi pe dietă cu eugenii
Craiova: Elevii doljeni, trecuţi pe dietă cu eugenii

Trei firme, dintre care două din Dolj au contestat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean pentru distribuţia cornului şi laptelui către şcolari. Societatea desemnată să distribuie cornul copiilor a primit în trecut nenumărate plângeri din partea autorităţilor locale din alte judeţe pentru că distribuia eugenii în loc de cornuri.

Milioanele de lei puse la bătaie anul acesta în cadrul contractelor care vizează furnizarea laptelui şi a cornului către copiii doljeni au băgat şi anul acesta zâzanie între firmele prezente la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean. Licitaţiile în valoare totală de 11,8 milioane lei prin care peste 70.000 de elevi şi preşcolari ar trebui să primească lapte şi corn au fost contestate de trei firme, dintre care două din Dolj.

Lactido se driblează singură

Din cele opt firme prezente la licitaţiile organizate pe cele trei sectoare de distribuţie a laptelui în care a fost împărţit Doljul, două societăţi, Lactido şi Dorna au decis să conteste rezultatul, declarându-se nemulţumite de faptul că firmele concurente nu au respectat procedurile de achiziţie. Situaţia este însă una paradoxală din moment ce, potrivit vicepreşedintelui CJ Dan Mogoş, una dintre firmele declarate câştigătoare este chiar Lactido. Practic, societatea producătoare de lactate s-a contestat singură, întârziind astfel procedura de achiziţie.

Eugenii pe post de corn

La corn, licitaţia a fost contestată de firma craioveană Isis, care a reclamat faptul că anumiţi ofertanţi nu îndeplineau condiţiile de calificare impuse de autoritatea contractantă. Societatea desemnată câştigătoare, Bam Pan Impex din Turda s-a confruntat în trecut cu nenumărate plângeri venite din partea autorităţilor contractante. Potrivit Marianei Hurezeanu, reprezentantul firmei Isis, în Sibiu Bam Pan a primit calificativul „nesatisfăcător” din partea administraţiei judeţene, în timp ce în Sălaj au fost reziliate contractele cu această firmă din cauza nerespectării clauzelor prevăzute în documente. La vremea respectivă, „Adevărul” scria că elevii din Sălaj primeau mai mult eugenii în loc de corn, aşa cum era stipulat în contract. „Autoritatea contractantă avea de unde să aleagă un câştigător cu o reputaţie bună pentru că s-au prezentat atâtea la licitaţie. Mi se părea normal, având în vedere că au existat aceste probleme, să nu mai rişte implicând şi elevii din judeţul Dolj. Noi am venit cu preţuri care să asigure un anumit standard de calitate pentru aici e vorba de copii. Înţeleg că, până la urmă, certificatele noastre de bună purtare nu folosesc la nimic”, a declarat Mariana Hurezeanu pentru Adevărul de Seară.

Răspunsul la contestaţii, aşteptat în 20 de zile

Până ce problemele reclamate vor fi rezolvate de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, autorităţile judeţene au fost nevoite să recurgă la o licitaţie prin negociere directă. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Dan Mogoş, a declarat că deocamdată au fost încheiate contracte pe 20 de zile cu firmele participante la licitaţie. „Contestaţiile ar trebui să fie soluţionate în regim de urgenţă având în vedere că e vorba de cornul şi laptele elevilor. Dacă nu primim răspuns în 20 de zile, vom încheia acte adiţionale la aceste contracte până vom primi răspunsul CNSC”,a spus Dan Mogoş.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite