Elevii chemaţi de acasă la bac de către profesorii din centrele de examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Peste 100 de elevi din cei 483 înscrişi la prima probă eliminatorie nu s-au prezentat la proba de competenţe la limba şi literature română.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, a precizat că nu se aştepta ca elevii să nu se prezinte la prima probă eliminatorie de la bacalaureat. Profesorii din centrele de examen au sunat acasă după liceeni pentru a vedea ce s-a întâmplat „Unii elevi au spus că au alte treburi de făcut decât să vină la bac. Acolo unde au răspuns părinţii la telefon, aceştia le-au spus profesorilor că nici măcar nu ştiau că fii sau fiicele lor ar fi trebuit să dea bacalaureatul” a declarat Nicuşor Cotescu, preşedintele Comisiei Judeţene pentru Bacalaureat de la ISJ Dolj.  

Elevi care nu se prezintă la probele care nu au reuşit se prezinte la bac sunt declaraţi nepromovaţi „150 de candidaţi au obţinut calificativul utilizator mediu, 149 au fost etichetaţi ca avansaţi şi numai 83 s-au dovedit a fi experimentaţi“, a mai precizat inspectorul şcolar general adjunct, Nicuşor Cotescu.

În sesiunea din toamnă s-au înscris 3477 de elevi în judeţul Dolj. Procentul de promovabilitate la sesiunea din vară a fost de 41,76%.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite