Craiova: Elevii din Dolj sunt în sărbătoare (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Elevii din Dolj sunt în sărbătoare (GALERIE FOTO)
Craiova: Elevii din Dolj sunt în sărbătoare (GALERIE FOTO)

Peste 87.000 de şcolari din judeţ au participat astăzi la deschiderea noului an şcolar. Cei mai fericiţi au fost „bobocii". La Colegiul Naţional Elena Cuza din Craiova, profesorii au ţinut discursuri prin care i-au sfătuit pe elevi să fie cât mai conştiincioşi.

Chiar dacă unele şcoli nu au fost complet renovate, elevii s-au prezentat la clase, încă de dimineaţă. La Colegiul Naţional Elena Cuza, peste o mie de copii s-au adunat, în jurul orei 9.00, la ceremonialul de deschidere al anului şcolar. Cu buchete de flori cât mai alese, aduse pe braţe, micuţii din clasa întâi au fost foarte emoţionaţi şi curioşi să îşi vadă colegii.


Şi-au strâns părul cu fundiţe


 Emilia Onică (8 ani), privea dezorientată în jur, neştiind de ce s-a adunat atâta mulţime în jurul său. Cu un ghiozdan greu de câteva kilograme atârnând pe spate, fetiţa, primenită ca de sărbătoare, îşi ţinea strâns de mâna mama, ca să nu se rătăcească. Veronica Onica (45 de ani) îi aranja cele două fundiţe, astfel încât fiica ei să strălucească de frumuseţe. Emilia însă nu era interesată de aspectul fizic. Îşi doreşte doar să înveţe, ca să devină o persoană importantă, când o să crească. „Îmi plac toate materiile. Nu trebuie să ne orientăm doar spre matematică sau română, ci să ne preocupe totul, de la desen, la religie şi sport. Scopul nostru este să fim cât mai deştepţi”, ne-a spus copila. Pe holurile colegiului roiau rânduri de copii. Cei mai mici se se îmbulzeau pe uşi, ca să ajungă primii în clasă. Din cauza înghesuielii, nici părinţii nu ştiau care încotro s-o apuce prin instituţie, ca să nimerească sălile. Majoritatea şi-au adus aparatele de fotografiat, ca să imortalizeze momentul când copiii urcă pe treptele şcolii. Bunicii au fost la fel de veseli, în această dimineaţă. Chiar dacă sunt în vârstă, sute de bătrâni s-au perindat prin curtea unităţii, unde au plâns de bucurie. Pentru Ioana Popa (60 de ani), din Craiova, faptul că Răzvan (7 ani) a devenit „boboc” este mai mult decât un cadou. „Am avut un deces în familie în această perioadă, şi nici nu mai îmi trecea prin gând că vreun eveniment o să mai mă facă să zâmbesc. Astăzi parcă m-am lecuit de toate bolile şi necazurile. Când mă uit la nepoţel, îmbrăcat la patru ace, simt că întineresc”, ne-a povestit bunicuţa, care a venit la colegiu în doliu.

Aflaţi din Adevărul de Seară de luni, din Craiova, din ce cauză sunt nemulţumiţi unii părinţi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite