Edilul „penal“ din comuna Giurgiţa nu îşi reia fotoliul de primar. Judecătoria Segarcea i-a respins cererea prin care a cerut reluarea atribuţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din comuna Giurgiţa a fost arestat anul trecut pe data de 17 iunie
Primarul din comuna Giurgiţa a fost arestat anul trecut pe data de 17 iunie

Edilul din Giurgiţa a fost arestat anul trecut pe data de 17 iunie, împreună cu fostul contabil al primăriei. Cei doi sunat acuzaţi de săvîrşirea infracţiunii de delapidare şi abuz în serviciu.

Mitrică le-a cerut magistraţilor Judecătoriei Segarcea să îşi reia funcţia de edil. Cererea i-a respinsă pe data de cinci aprilie, pe motiv că este nefondată.
Procurorii au stabilit că, primarul comunei Giurgiţa a avut grijă să le facă parte şi firmelor apropiate acordându-le contracte fără „inconvenientul“ licitaţie şi bani pentru ce nu lucraseră. Primăria a achitat 980.000 de lei unor firme precum Sed Impex, Trust Construcţii Carpaţi sau Ned Construct, pentru lucrări pe care nu le efectuaseră. Doar în 2007, instituţia a atribuit prin încredinţare directă, încălcând astfel prevederile legale, contracte a căror valoare totală se ridică la 1,6 milioane de lei, fără TVA.   

Şi-a făcut asigurare de viaţă din bani publici

Primarul şi-a încheiat, cu bani publici, o poliţă de asigurare de viaţă, prin intermediul soţiei sale, Ileana Mitrică, agent la o societate de profil. Tot pe banii comunei Valentin Mitrică a fost plecat în Italia în mai multe delpasări.

Investiţii fără folos pe bani mulţi

Primăria din comuna Giurgiţa a plătit 90.000 de lei pentru WC de scândură, ridicat în curtea unei grădinţe sau 20.000 de lei pentru două porţi de fotbal ruginite.

A condus băut la volan

Valentin Mitrică a fost condamnat anul trecut de Judecătoria Strehaia la un an de închisoare cu suspendare, după ce s-a urcat băut la volan. În momentul în care a fost oprit de poliţişti avea o  o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Magistraţii Judecătoriei Segarcea au stabilit un nou termen în porcesul în care Mitrică este acuzat de delapidare şi abuz în serviciu pe data de 26 aprilie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite