Craiova: Portret/ Ecaterina Niţă Simtea pictează cu dragoste de Dumnezeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Portret/ Ecaterina Niţă Simtea pictează cu dragoste de Dumnezeu
Craiova: Portret/ Ecaterina Niţă Simtea pictează cu dragoste de Dumnezeu

S-a aşezat în faţa şevaletului în urmă cu mai bine de jumătate de secol şi de atunci nu şi-a trădat niciodată pasiunea pentru pictură. Astăzi, Ecaterina Niţă Simtea se poate lăuda cu nenumărate expoziţii şi premii obţinute pentru lucrările sale.

Întâlnirea cu şevaletul a fost mai întâi mai mult o joacă, o tachinare a penelului din care a ieşit în cele din urmă câştigătoare. Comuna natală şi credinţa în Dumnezeu i-au fost de multe ori surse nesecate de inspiraţie, pe care s-a grăbit să le exploateze. „Am pictat la început de plăcere. Desenam pe tăbliţă găini, animalele care erau prin curte. Pictam totul din imaginaţie. Începeam desenul şi apoi le lăsam. Vecinilor li s-au părut interesante picturile şi am început să le dăruiesc lor toate lucrările mele”, povesteşte Ecaterina Niţă Simtea.
 
S-a dus la şcoala de specialitate pentru o confirmare

A venit însă şi momentul zero, în care ea şi-a dat seama că pictura este o pasiune pe care prietenii, rudele, vecinii o apreciază. S-a gândit atunci să o dezvolte şi s-a dus la oraş să urmeze cursuri de pictură.
„Am mers la Craiova, la Şcoala Populară de Artă, la clasa domnului profesor Eracle Hagescu. Niciodată nu m-am mulţumit cu ce făceam şi am avut nevoie de cineva care să-mi spună dacă ce fac e bine”, ne-a declarat Ecaterina Niţă. Au urmat apoi ani în care şi-a exersat pasiunea şi la începutul anilor 1970 a venit şi prima expoziţie, în Bucureşti. Mai întâi au fost expoziţii de grup, apoi au venit şi cele individuale.

Află din Adevărul de Seară de azi ce a făcut Ecaterina Niţă simtea pentru a da viaţă apartamentului în care locuieşte.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite