Trafic cu telefoane în puşcăria Craiova dirijat de un agent din interior. Procuratura a deschis o anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armaghedonul penitenciarelor
Armaghedonul penitenciarelor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au deschis o anchetă după ce asupra unuia dintre agenţii de la Penitenciarul Craiova s-a descoperit un telefon mobil şi un încărcător. Asupra agentului planau suspiciuni conform cărora acesta introduce telefoane pentru deţinuţi.

Agentul este angajat de peste 10 ani în Penitenciarul craiovean şi în prezent lucrează la sectorul siguranţa reţinerii şi regim penitenciar. „În urma unui control inopinat, în interiorul locului de deţinere, s-au descoperit asupra unui agent un telefon mobil şi un încărcător. Conform procedurilor legale, au fost sesizate organele în drept. În urma unor informaţii existau suspiciuni că agentul introduce telefoane pentru deţinuţi”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Craiova, Raluca Ţîrcă.

Procurorii au deschis o anchetă însă agentul şi-a luat concediu de odihnă. În funcţie de decizia Parchetului, agentul riscă închisoare de la o lună la doi ani, în cazul său pedeapsa primind un cumul de până la doi ani, conform legislaţiei în vigoare a ANP. Totodată, comisia de disciplină a Penitenciarului a demarat o anchetă.

Vom reveni cu amănunte  


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite