EXCLUSIV Christian Ciocan: „Acum scopul meu este IPJ Dolj”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiovenii, dar şi unii dintre poliţişti cred că aducerea unui şef din afara IPJ Dolj ar reabilita numele de „Craiova interlopă”. Comisarul –şef Chiristian Ciocan, purtătorul de cuvânt al poliţiei Capitalei este cotat ca având cele mai mari şanse pentru a prelua funcţia de inspector-şef alnspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Drumul către comanda poliţiei doljene este din ce în ce mai aproape de aspiraţiile comisarului Christian Ciocan. Dacă până acum îşi dorea să ajungă la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi, actuala conjunctură de la Dolj îl determină să se gândească serios la concursul pentru postul de inspector –şef. Deşi recunoaşte faptul că demiterea comisarului-şef Constantin Nicolescu din fruntea IPJ Dolj l-a luat pe nepregătite, mişcarea este posibilă, întrucât este facilitată de faptul că trebuie să susţină un concurs pentru ocuparea acestei funcţii.

CITEŞTE AICI: Christian Ciocan a intrat în cursa pentru şefia poliţiei Dolj. "Îmi doresc pentru Craiova să devină oraşul etalon al Poliţiei Române"

Recent, comisarul Ciocan declara pentru Adevărul că, deocamdată nu are cum să vină la cârma poliţiei doljene întrucât postul nu este vacant. Miercuri, la puţin timp după anunţul încă neoficial privind demiterea lui Nicolescu, l-am contactat telefonic pe comisarul Ciocan pentru al întreba dacă va candida la Dolj. Iată ce a spus în exclusivitate pentru Adevărul: „Am aflat în urmă cu puţin timp de această demitere. Îmi pare extrem de rău de această situaţie, îl cunoşteam pe comisarul Nicolescu ca un bun profesionist. Dar, dacă e real, e timpul ca Doljul şi Craiova, având în vedere potenţialul de acolo, să devină un oraş de referinţă pentru România. Asta o spun în calitate de poliţist, neavând nicio legătură cu demiterea”, a spus Ciocan.

"E timpul pentru Craiova să devină un oraş de referinţă al Poliţiei Române" 

În ceea ce priveşte o posibilă candidatură a sa, Ciocan a declarat că este „luat pe nepregătite”: „Este o mare onoare pentru mine. Am spus-o întotdeauna, Doljul este principalul judeţ, după Mehedinţi, unde m-aş duce. Eu consider că mă duc pe o funcţie doar dacă este vorba de performanţele poliţiei.  Acum scopul meu este IPJ  Dolj! E timpul pentru Craiova să devină un oraş de referinţă al Poliţiei Române. Sigur, nu ajunge ca doar eu să fac asta. Poliţia din Craiova are tot ce-i trebuie. Are toate pârghiile, e nevoie doar de un manager care să ştie cum să facă performanţă”, a adăugat Ciocan.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV Cristian Ciocan renunţă la postul de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei

S-a vorbit că Ciocan şi-ar dori să ajungă general pe vechea structură, adică chestor de poliţie, grad pe care însă nu-l poate obţine din postura de purtător de cuvânt, dar care este accesibil din cea de comandant al unui inspectorat judeţean. Cum comentaţi? „Nu sunt interesat de stele. Le pot obţine şi la Bucureşti. Mă pot duce în oricare oraş al României, însă nu îmi doresc asta. Acum prefer Doljul Mehedinţiului”, a declarat comisarul -şef Ciocan. Şeful IPJ Dolj, comisarul-şef Constantin Nicolescu, a fost eliberat miercuri din funcţie, după ce a fost sancţionat de Consiliul Superior de Disciplină din cadrul IGPR. Până la ocuparea funcţiei prin concurs, aceasta va fi asigurată interimar de comisarul-şef Nicuşor Badea, în prezent adjunct al IPJ Dolj.

CITEŞTE ŞI: Şeful IPJ Dolj a fost demis

Pro şi contra

Venirea lui Ciocan la Craiova este văzută cu ochi buni doar de unii dintre poliţişti. „Cea mai bună soluţie să se reabiliteze numele de „Craiova interlopă” este Ciocan. Altfel, imaginea şifonată a poliţiei doljene va rămâne. Este tânăr, are fler şi cred că ar face echipă bună cu noi. A schimbat multe la Bucureşti şi cred că ar avea şi soluţii bune şi pentru gestionarea problemelor ivite în Craiova. Şi, mai e şi suporter al Universităţii!”, a spus un poliţist. „Este doar o imagine a televiziunilor. Nu cred că ar face mare brânză la Dolj. Nu că nu e capabil, dar sunt prea mulţi poliţişti corupţi care nu-l vor lăsa”, a afirmat un alt poliţist. 

Numele vehiculate privind comanda IPJ Dolj:

Chiristian Ciocan, Şef al Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Politiei Capitalei si purtator de cuvant al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti

Georgel Enescu, şeful Directiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă Dolj
Leonard Băndoi, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj
Liviu Ţiulescu, adjunct inspector-şef IPJ Dolj
Nicuşor Badea, adjunct inspector –şef IPJ Dolj
Constantin Budici, comandantul Poliţiei Transporturi Feroviare Craiova

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite