Craiova: EXCLUSIV / Costel Iancu a fost achitat (galerie foto)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: EXCLUSIV / Costel Iancu a fost achitat (galerie foto)
Craiova: EXCLUSIV / Costel Iancu a fost achitat (galerie foto)

Costel Iancu, fostul şef al ANIF, a fost achitat de judecătorii Tribunalului Dolj. Vineri după-amiază s-a dat pronunţarea în cazul Dom’ Costel: nevinovat.

Costel Iancu a fost declarat nevinovat astăzi în procesul intentat de Andrei Alexandru. Costel Iancu a fost acuzat de sechestrare de persoane, lovire, ameninţare şi constituire de grup infracţional împreună cu Lucian Bâltac, Robert Bâltac, Geromin Bâltac, Laurenţiu Capotescu, zis Pătatu, Mariani Sandu, fost Cristescu, zis Fibră. Aceştia au fost acuzaţi că în 2006 l-au sechestrat pe Andrei Alexandru pentru a-l convinge să le cedeze 50% din acţiunile firmei la care era partener cu familia Bâltac. Principalul inculpat le-a spus judecătorilor că nu l-a sechestrat şi nu l-a lovit niciodată pe Andrei Alexandru şi nici nu a participat la discuţiile dintre el şi familia Bâltac.

 "Indiscutabil, vom ataca această decizie prin recurs la Curtea de Apel Craiova", a declarat astăzi Flavius Cristea, procuror DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova.

„Mi s-a făcut o înscenare“

Aflat la ferma sa de la Padea, Costel Iancu a declarat astăzi reporterilor Adevărul: „Justiţia a făcut dreptate! Practic mi s-a facut o înscenare. Mă voi judeca la Curtea de Apel şi voi dovedi ca sunt nevinovat. Îmi voi vedea în continuare de treabă aici, la ferma mea de la Padea“.

Întrebat despre fotografiile apărute în presă, în care un bărbat în pielea goala apare cu o pancarta legată de gât, prin care îşi cere scuze faţă de Costel Iancu, acesta a declarat azi: „În legătură cu pozele acelea nu vreau sa comentez nimic. Este un alt subiect care nu face parte din acest caz“.

Convorbiri telefonice, probă în dosar

La ultimul termen din proces, pe data de 1 iulie, procurorul de caz a pus pe masa judecătorilor de la Tribunalul Dolj interceptările convorbirilor telefonice dintre Sandu Marian, fost Cristescu, zis şi Fibră, şi un prieten al acestuia. În convorbirile avute în data de 6 octombrie 2006, Sandu Marian povesteşte că a bătut nişte persoane, că a făcut un lucru rău şi a dat de necaz, iar pentru câteva zile este mai bine să stea ascuns. Procurorul a precizat că faptele comise de Costel Iancu , Lucian Bâltac, Jeromin Bâltac, Robert Bâltac, Laurenţiu Capotescu, zis şi Pătatu, şi Sandu Marian, fost Cristescu, zis şi Fibră, sunt grave şi a cerut să fie pedepsiţi, conform legii, cu închisoare, iar victima să primească daunele solicitate. Din interecepările telefonice nu s-a spus dacă este vorba de Costel Iancu.


MAI CITEŞTE ŞI:

Craiova: Dezvăluiri incendiare în cazul Costel Iancu
Ziarişti ameninţaţi la procesul lui „Dom’ Costel“
Costel Iancu, trimis în judecată
Imagini cu o victimă umilită de Costel Iancu
Dom’ Costel, specialistu’

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite