Craiova: EXCLUSIV / Elevii protestatari ai liceului Henri Coandă au fost calmaţi de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: EXCLUSIV / Elevii protestatari ai liceului Henri Coandă au fost calmaţi de poliţişti
Craiova: EXCLUSIV / Elevii protestatari ai liceului Henri Coandă au fost calmaţi de poliţişti

În această dimineaţă, copiii de la Liceul Teoretic Henri Coandă au fost decişi să nu se ducă la ore. O patrulă de poliţie a intervenit rapid pentru a-i linişti pe elevi, iar cursurile s-au desfăşurat normal. Conflictul dintre fostul director Mihai Dragu şi cea care l-a înlocuit, Aurora Simon, pare departe de a se fi încheiat.

Vezi cum au protestat ieri elevii de la Liceul Teoretic „Henri Coandă“

Spiritele s-au linşitit abia aseară, în jurul orei 22, după două „plimbări“ la Secţia de Poliţie Nr. 3 Craiova. La ora 18.30 era programat Consiliul Profesoral, care a fost perturbat de apariţia fostului director, Mihai Dragu. „La ora 18.30, domnul Dragu s-a întors împreună cu fostul director adjunct, Marius Tiţa şi ne-au dat afară pe toţi. Ne-au spus că ei sunt directorii şi nu avem ce să căutăm aici. Mai mult, secretarei i-a venit rău din cauza evenimentelor petrecute ieri“, a declarat în această după-amiază directorul interimar al Liceului Teoretic Henri Coandă, Aurora Simon.

Astăzi, acţiunile elevilor ar fi putut continua în acelaşi mod ca şi ieri dacă poliţia nu ar fi intervenit rapid. „La prima oră a apărut un mic grup de elevi care a încercat să protesteze, dar conflictul a fost aplanat de poliţişti“, a confirmat Aurora Simon. Mihai Dragu are o altă variantă: „Elevii nu au fost lăsaţi să îşi exprime punctul de vedere, fiind ameninţaţi de poliţişti. Nu ştiu dacă vor mai fi proteste. Voi avea o discuţie cu ei să vedem ce vor să facă. Cert este că eu nu voi renunţa până nu se va face dreptate.

Mihai Dragu a acuzat Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj: „Este o ilegalitate. Am făcut memoriu pentru că trebuie să scăpăm de gaşca asta de la ISJ Dolj. Ei denunţă directorii pentru a-şi pune rudele în funcţii.

„Imaginea şcolii ar putea fi afectată“

În jurul orei 13 domnea liniştea în curtea Liceului Teoretic Henri Coandă. Directorul interimar a dat asigurări că în Consiliul de Administraţie şi în Consiliul Profesoral se va hotărî dacă se vor da sancţiuni. „Imaginea şcolii ar putea fi afectată în sens negativ după această manifestare. Sunt convinsă că această manifestare va fi considerată ca un incident izolat şi nu este reprezentativă pentru liceu. Rezultatele la concursurile şi activităţile şcolare, care au condus la obţinerea titlului de şcoală europeană, ar trebui să primeze“, a precizat Aurora Simon.

Aceasta a explicat ceea ce s-a întâmplat ieri în curtea şcolii: „La început a fost o manifestare a elevilor faţă de Mihai Dragu. Mai târziu, lucrurile au degenerat într-o formă de respingere a ISJ Dolj şi de agresare a inspectorului şcolar Octavian Gabrilă şi a sindicalistului Constantin Lungulescu. Prezenţa lui Mihai Dragu la microfon mă face să cred că totul a fost pus la cale de dumnealui. Dragu a apărut în faţa elevilor şi a spus că el este în continuare director conform articolului 5139.

După  tot ceea ce s-a întâmplat, Aurora Simon a ajuns la o concluzie: „Nu există mişcări spontane. Mihai Dragu ştia că sunt interzise manifestările fără aprobarea conducerii şi a instigat copiii la scandări“. De asemenea, printre protestatari au fost observaţi şi absolvenţi ai liceului. În continuare, Simon a subliniat faptul că Mihai Dragu nu mai poate fi director chiar dacă va pleca ea. „Domnul Dragu nu înţelege că a fost suspendat din funcţie. După ce se va întoarce din concediu nu poate fi din nou director. Dacă aş pleca eu, ar fi numit un alt director al liceului. Mihai Dragu poate reveni ca director dacă va promova examenul“, a subliniat directorul interimar al Liceului Teoretic Henri Coandă.

Inspectorul general al ISJ Dolj, Lelioara Nicola, a comentat ceea ce s-a întâmplat la liceul Henri Coandă. „Primul pas este să cerem materialele de la factorii oficiali. Am înţeles că există acuzaţia de instigare la violenţă şi tulburarea liniştii publice“, a fost reacţia Lelioarei Nicola. Aceasta a dat asigurări că marţi se vor anunţa sancţiunile şi i-a răspuns directorului Mihai Dragu după afirmaţiile făcute. „Cred că domnul Dragu era sub influenţa medicamentelor când a spus acele lucruri. Mai bine aştepta răspunsul la memoriu şi după aceea putea să acţioneze“, a încheiat inspectorul general al ISJ Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite