EROU DE PROFESIE: Plutonierul major Florin Roşu este cel care a salvat oamenii din „trenul morţii“ în urmă cu trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plutonierul major Florin Roşu
Plutonierul major Florin Roşu

Florin Roşu, în vârstă de 35 de ani, din Craiova, plutonier major în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, povesteşte că pentru el locul de muncă este sfînt. A participat la multe intervenţii, unele care i-au pus viaţa în pericol, însă niciodată nu s-a dat bătut şi a mers mai departe.

Bărbatul povesteşte că misiunile la care participă nu sunt tocmai uşoare  „Noi trebuie să fim atenţi cu tot ce se întâmplă în jurul nostru atunci când mergem la un incident. Niciodată nu poti anticipezi ce face cel de lângă tine. Sunt convins că viaţa mea a fost pusă de multe ori în pericol, dat asta este meseria pe care mi-am ales-o. Nu am până la urmă de ce să mă plâng.Nici nu îmi mai aduc aminte la câte interveneţii am participat din anul 1999 şi până în prezent“, a declarat Florin Roşu.


S-a aflat în „trenul morţii“

Florin Roşu, 35 de ani, plutonier-major în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile din Craiova, se afla în trenul deraiat care a deraiat la Cârcea. Tânărul povesteşte că oamenii erau disperaţi, ţipau şi alergau pe coridoare „Trenul tocmai plecase din gara Craiova. Totul s-a petrecut repede, în doar un minut. Am simţit cum trenul a început să danseze, iar apoi a deraiat. I-am ajutat pe călători să fie evacuaţi din acceleratul 1692 cât mai repede. Nu m-am gândit nici măcar o clipă la viaţa mea atunci. Am ştiu că sunt acolo să îi ajut", a povestit Florin Roşu.

Florin Roşu îşi aduce aminte că vagoane acceleratului 1692 erau răsturnate la doi metri de calea ferată, oameni erau disperaţi, stâlpi de iluminat public puşi la pământ. Un băieţel de numai 8 ani, speriat, tremura cu picioarele goale. Pantofii şi-i pierduse în tren „Mă bucur foarte mult că nimeni nu a murit în 2009 când a deriata trenul la Cârcea. Mi-am ajutat colegii să ajungă în locul unde a deraiat trenul, că acolo a fost un dezastru. În zonă era plin de mărăcini, iar eu i-am ghidat pe colegii mei să vină mai repede“, a mai declarat ani, plutonier-major în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile din Craiova. 

Bărbatul a fost plecat în misiuni în Kosovo şi Afganistan. Florin Roşu a povestit că a trebuie să îi formeze pe poliţişti de acolo, însă a fost foarte greu „Cine nu a fost acolo nu are cum să îşi dea seama cum este. Aruncau cu rachete şi bombe în bază, iar noi trebuia imediat să ne ascundem. A fost greu recunosc, iar acum când îmi aduc aminte de perioada respectivă am un gol în stomac.  Ştiam care era scopul meu acolo şi nu am vrut să dezamăgesc pe nimeni. În momentul în care îţi alegi o astfel de meserie trebuie să îţi dai seama cu adevărat că trebuie să îi protejezi mereu pe cei de lângă tine“, plutonierul major.

Craioveanul îşi aduce aminte cu zâmbetul pe buze că în momentul în care a ajuns la Timişoara şi-a dat seama că trăieşte „Când m-am întosr din ultima misiune din Afganistan eram aşa parcă venit dintr-o altă lume. Am văzut pomii înverziti, multă lume pe stradă, am simţit atunci că am coborât din cer pe pământ. Nu îmi venea să cred. În locul în care am stat nu era decât nisip. Am avut un şoc când am revenit în ţară“, a încheiat Florin Roşu.    

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite