Dușan Uhrin jr: “Nu ne interesează decât victoria cu Craiova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poli-Universitatea Craiova se va desfășura duminică, de la ora 18.00, pe stadionul “Dan Păltinișanu”. Bănățenii sunt obligați să câștige meciul cu oltenii, care va avea loc într-o zi de 13, în fața unei echipe de pe locul 13.

Poli Timişoara-Universitatea Craiova este unul dintre cele mai interesante dueluri din fotbalul românesc. Dacă în anii 70-80 oltenii câştigau în mod constant în faţa omologilor studenţi, inclusiv în două finale de Cupa României (0-6 în 1981 şi 1-2 în 1983), în ultimul deceniu balanţa s-a echilibrat în mod evident.
 Universitatea a câştigat de două ori în mod categoric la Timişoara (5-1 în 2007, 3-1 în 2008), însă Poli a fost mai valoroasă în ultimii trei ani. Practic, formaţia alb-violet a bifat trei victorii şi două remize în ultimele cinci dueluri directe: 3-1 şi 1-0 în 2008-09, 1-1 şi 2-1 în 2009-10, iar în tur, pe "Ion Oblemenco", a fost 1-1.

"Nu ne așteaptă un meci ușor"

Partida de duminică se va desfășura sub cu totul alte auspicii. Poli se află pe locul doi cu gândul câștigării primului titlu din istorie, în timp ce oltenii se chinuie în subsolul clasamentului, cu griji pentru evitarea retrogradării.
“Nu ne așteaptă un meci ușor, chiar dacă cei de la Craiova nu au câștigat decât un singur punct. Asta nu înseamnă că au jucat rău. Noi trebuie să câștigăm meciul de acasă. Vom face tot posibilul. Nu va conta că jucăm ofensiv sau defensiv. Jucăm pentru fruntea clasamentului și nu avem voie să greșim”, a declarat astăzi Dușan Uhrin jr.

Zicu s-a refăcut

Chiar dacă Ianis Zicu s-a resimțit după meciul cu CFR Cluj, golgeterul echipei nu va lipsi de la confruntarea cu Universitatea Craiova. Dușan Uhrin jr. Nu are probleme de lot, nici jucători suspendați pentru meciul de duminică. “Nu m-am decis încă asupra echipei de start. Nu avem probleme de efectiv, dar mă decid în dimineața jocului. Unicul scop în acest meci este să luăm trei puncte. Nu ne interesează nicio altă variantă”, a spus Uhrin jr.

Pentru că vremea se anunță frumoasă, se așteaptă ca stadionul să fie din nou plin. Suporterii pot achiziționa bilete la prețuri între 8 lei (la peluza nord), 10 lei la peluza sud și 15 lei la cele două tribune.

“Pregătim spectacol cu Steaua

Daniel Stanciu, team managerul echipei Poli se gândește deja la meciul cu Steaua, de la pe stadionul “Dan Păltinișanu”. “Avem cel mai spectaculos joc din Liga I. Asta s-a văzut după meciurile cu Gaz Metan Metan și CFR Cluj. Sperăm să câștigăm duminică, apoi la Brănești, pentru că apoi vine meciul cu Steaua de la Timișoara”, a declarat Daniel Stanciu. 

Oltenii la Poli şi bănăţeni la Craiova

Interesant este că o serie de oameni s-au remarcat, fie ca antrenori, fie ca jucători, la ambele cluburi. Două dintre vedetele Craiovei Maxima, Costică Ştefănescu şi Sorin Cârţu, au pregătit Politehnica în 1993-1994, respectiv 2006. Cosmin Olăroiu, fost jucător al "Ştiinţei" în anii '90, a fost antrenor principal la Poli în 2005. Alţi jucători importanţi au evoluat pentru ambele formaţii, unii dintre ei fiind actualmente la Timişoara. Este vorba de Dan Alexa, Dorin Arcanu, Silviu Bălace, Florin Bătrânu, Ovidiu Burcă, Ionel Ganea, Mugur Guşatu, Octavian Popescu, Cristian Silvăşan, Romeo Stancu, Marius Şuleap.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite