Craiova: După 36 de ani de muncă, şomer de meserie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: După 36 de ani de muncă, şomer de meserie
Craiova: După 36 de ani de muncă, şomer de meserie

Ilie Ion este unul dintre cei 400 de angajaţi disponibilizaţi de la cea mai mare uzină din Craiova, Electroputere. Alţi 100 de salariaţi ai întreprinderii vor rămâne pe drumuri după data de  1 septembrie.

Bărbatul, strungar de meserie până acum zece zile la Electroputere,  povesteşte că a fost anunţat de unul dintre şefi că va rămâne fără loc de muncă, de la data de 4 august. Ajuns şomer, Ilie Ion se gândeşte de unde să facă rost de bani pentru a-şi plăti ratele la bancă. „La vârsta mea, cine mă mai angajează? Astăzi am venit să semnez şomajul. Nu îmi vine să cred că după 36 de ani de muncă, am fost dat aşa de repede la o parte, fără ca nimănui să-i pese. Toată viaţa mea am lucrat într-un singur loc: la Electroputere. Am venit din Stoeneşti la Craiova şi pe loc am fost angajat”, susţine bărbatul.

Epoca Ceauşescu de neuitat

Olteanul are şi nostalgii. Îşi aduce aminte cât de bine o ducea pe vremea comunismului. ”Când m-am angajat, aveam 20 de ani. Nici nu mă gândeam că voi reuşi atunci să îmi cumpăr imediat un apartament şi o maşină. Noi eram vizitaţi mai mereu de Nicolae Ceauşescu, fiind cea mai mare fabrică din Craiova, scoteam pe bandă rulantă locomotive. Aveam siguranţa zile de mâine, pe care acum am pierdut-o”, povesteşte Ilie Ion.


De la strung la pescuit

El spune  că va încerca să îşi găsească ceva de lucru, dar până va găsi se va dedica marii lui pasiuni: pescuitul. Peştele pe care îl va prinde vrea să îl vândă la prieteni, doar, doar va mai face un  ban, mai ales că a investit în undiţe performante.”Măcar 50 de lei să mai fac şi eu pe săptămână. Sunt bani, pentru mine contează. Am doi nepoţei şi au nevoie de multe. Nu pot să le explic că am rămas fără un loc de muncă, sunt mici şi nu înţeleg. Pentru ei mă mai zbat,dacă nu erau, mă pensionam de mult pe caz de boală”, a mai precizat olteanul de 56 de ani.

Citeşte în ''Adevărul de Seară'', de astăzi povestea pe larg a bărbatului disponibilizat de la Electroputere

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite