Craiova: Un bărbat înecat în Dunăre ar putea fi neamţul rătăcit în croazieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Un bărbat înecat în Dunăre ar putea fi neamţul rătăcit în croazieră
Craiova: Un bărbat înecat în Dunăre ar putea fi neamţul rătăcit în croazieră

Cadavrul unei persoane de aproximativ 60 de ani a fost descoperit aseară pe malul Dunării în dreptul localităţii Rast. Anchetatorii nu exclud ca trupul neînsufleţit să fie al cetăţeanului german despre care se presupune că s-a înecat acum o săptămână în zona Corabia, în timp ce se afla singur într-o croazieră.

Comisarul-şef al Poliţiei Transporturi Feroviare Dolj, Ion Ţârdea a declarat că Poliţia Băileşti i-a informat ieri că la kilometrul fluvial 737 a fost descoperit cadavrul unei persoane de 1,80 cu păr blond, tuns scurt. Acesta purta doar un slip bluemarine cu dungi albe laterale. „În urma necropsiei a fost stabilită cauza morţii: asfixiere mecanică prin înec. Acesta purta şi un stimulator cardiac şi nu prezintă urme de violenţă. Urmează să aflăm identitatea persoanei“, a declarat Ion Ţârdea.

Şeful TF Dolj a mai spus că membrele superioare şi un membru inferior erau agăţate în coroana unui copac. „Este posibil ca persoana găsită înecată să fie cetăţeanul german cu iaht dipărut în zona Corabia. Deşi cadavrele nu vin pe Dunăre în amonte este posibil ca acesta să se fi agăţat cu tot cu coroana de la copac de un vapor care l-ar fii tras până în dreptul localităţii Rast. Teoretic era posibil, dar nu putem confirma până nu aflăm identitatea lui“, explică comisarul-şef.

Pickrheinz G, de 72 ani, se afla într-o croazieră pe Dunăre de mai mult timp, cu un iaht de clasă mică de 1-2 persoane. Se pare că bărbatul a rămas blocat cu iahtul pe un banc de nisip la numai 100 de metri de malul românesc. Acesta a incercat să ajungă la mal înot, dar a fost luat de curenţi şi de atunci nimeni nu l-a mai văzut.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite