Craiova: Tudor Nedelcea este un scriitor uns de Dumnezeu cu prieteni aleşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Tudor Nedelcea este un scriitor uns de Dumnezeu cu prieteni aleşi
Craiova: Tudor Nedelcea este un scriitor uns de Dumnezeu cu prieteni aleşi

Ştie că este un om binecuvântat cu două capodopere, care sunt fiicele sale Olivia şi Diana, şi dăruit cu bucuria de a fi învăţat în viaţă de la unii dintre cei mai frumoşi oameni de litere.

Nu poate începe o istorisire despre sine fără să nu-i aducă în prezentul existenţei sale pe oamenii de seamă pe care i-a avut sau îi are încă aproape. Şi cum s-ar putea întâmpla acest lucru când pomeneşte nume precum Grigore Vieru şi Marin Sorescu. Mărturiseşte ori de câte ori are ocazia că i-a divinizat, iar plecarea lor în lumea umbrelor l-au lăsat fără suflare. „Mă simt extrem de pustiit, pentru că au fost marii mei prieteni care m-au format“, spune scriitorul Tudor Nedelcea. Îi creionează pe această listă şi pe poetul Ion Alexandru, Prea Fericitul Teoctist, pe cel care a fost Mitropolit al Olteniei, Nestor Vornicescu. Îl urmăresc învăţăturile lor, aşa cum îl însoţesc mereu poveţele academicienilor Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija, Adam Puslojici sau poetului pătimirii basarabene, Vasile Tărâţeanu.

Ce îi place în Craiova:
Cetatea Banilor îi este dragă de câţiva ani încoace, de când susţine că i s-a schibat faţa. Mărturiseşte însă că i-a fost foarte greu să se acomodeze în Dolj şi mai tot timpul le-a dus dorul plaiurilor mehedinţene, unde s-a născut şi unde merge în special toamna şi primăvara pentru încărcarea bateriilor. „Aici e goana după bani, în Mehedinţi mai e şi poezie“, spune scriitorul.

Aflaţi din Adevărul de Seară de duminică, din Craiova, ce distincţii a primit scriitorul Tudor Nedelcea de-a lungul anilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite