Drumuri alternative pentru evitarea aglomeraţiei de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de poliţişti rutieri vor acţiona, zilnic, în  perioada 30 aprilie -2 mai, pe toate tronsoanele din ţară, pentru asigurarea fluenţei traficului rutier, combaterea excesului de viteză şi, mai ales, pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

La sfârşitul acestei săptămâni, cu prilejul minivacanţei de 1 Mai, se anticipează un trafic intens, în special pe principalele artere care leagă capitala de staţiunile turistice montane şi de pe litoral. Astfel, au fost suplimentate efectivele de poliţie rutieră, iar conducătorii auto vor fi informaţi permanent cu privire la valorile de trafic rutier şi eventualele rute ocolitoare.

Pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe drumurile naţionale ce leagă staţiunile turistice de marile oraşe şi pe autostrăzile A1 şi A2, către punctele de trecere a frontierei, precum şi pe traseele de acces spre aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în marile oraşe şi pe căile de comunicaţie spre zonele turistice şi de agrement.


Polişţişti la tot pasul pe străzile României

Media zilnică a poliţiştilor rutieri angrenaţi în misiuni în această perioadă, la nivel naţional, este de peste 2.000. Aceştia vor acţiona pe 264 tronsoane de drumuri naţionale, utilizând toate aparatele radar din dotare. Intensificarea acţiunilor de prevenire şi combatere a indisciplinei rutiere, precum şi  aplicarea cu fermitate a legii - este solicitarea chestorului principal de poliţie Petre Tobă, inspectorul general al Poliţiei Române, către structurile de poliţie rutieră din întreaga ţară.

Trafic rutier sigur de 1 Mai

Întrucât cel mai intens trafic se anticipează a se înregistra pe D.N. 1, către zonele montane, pe autostrada A2, D.N. 22 C şi D.N. 3, ca urmare a deplasărilor către staţiunile turistice de la malul mării, precum şi pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, Poliţia Rutieră a constituit dispozitive de dirijare pentru fluidizarea traficului, astfel încât deplasarea participanţilor la trafic să se desfăşoare în condiţii normale.

Pentru evitarea aglomeraţiei pe D.N.1, se recomandă folosirea rutelor alternative:


-    D.N. 1A Bucureşti – Buftea - Ploieşti – Braşov;
-    D.N. 7 – D.N.71 Bucureşti – Tîrgovişte – Pucioasa – Sinaia – Braşov;


În mod similar,  pentru Autostrăzile A2 Bucureşti – Constanţa şi A3 Gilău – Turda se recomandă ca rute alternative D.N. 2 – D.N. 2A Bucureşti – Urziceni – Slobozia – Constanţa, respectiv D.N. 1 Turda – Cluj Napoca. Totodată, pentru evitarea aglomeraţiei pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, se poate folosi, ca rută alternativă, D.N. 7 Bucureşti – Găieşti – Piteşti.

Rute ocolitoare

Un trafic intens se va înregistra şi în staţiunile de la malul mării, mai ales la intersectarea D.N. 3 cu intrările în aceste staţiuni turistice. Poliţiştii rutieri, recomandă celor care doresc să iasă din ţară pe ruta Constanţa-Bulgaria, respectiv D.N.39 – Constanţa-Agigea-Vama Veche, ca şi rută ocolitoare, D.N.38- Constanţa-Agigea-Techirghiol-Negru Vodă.

De asemenea, ca alternativă la D.N.5 Bucureşti –Giurgiu, poliţiştii rutieri recomandă D.N.6- Bucureşti-Ghimpaţi-D.N.5 B.- Ghimpaţi - Giurgiu. Fluenţa traficului rutier şi dispozitivele de circulaţie, în special pe traseele de pe Valea Prahovei, precum şi de pe autostrăzile A1 şi A2 vor fi monitorizate şi cu sprijinul elicopterelor Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Prin Centrul INFOTRAFIC, conducătorii auto vor fi informaţi permanent cu privire la valorile de trafic rutier şi eventualele rute ocolitoare, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere şi evitării neplăcerilor cauzate de aglomeraţia în trafic.

Totodată, în perioada 30 aprilie– 1 mai, poliţişti din cadrul Poliţiei Rutiere Române, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei din Ungaria, vor desfăşura, atât pe teritoriul României, cât şi pe cel al Ungariei, acţiunea TISPOL „SPEED”, având drept scop prevenirea şi combaterea încălcării normelor privind regimul legal de viteză de către conducătorii auto români şi străini.

Poliţia Rutieră Română atrage atenţia tuturor conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite