Drumul Craiova - Alexandria, refăcut cu 400 de milioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoseaua care leagă judeţele Dolj şi Olt va intra într-un amplu proces de modernizare în primăvara anului viitor, lucrările urmând să fie finalizate în 2012.

Drumul Naţional 6 Craiova - Alexandria, a doua arteră ce leagă Oltenia de Bucureşti, va fi reabilitat cu o finanţare europeană ISPA de aproape 400 de milioane de lei. Anunţul a fost făcut de fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute ieri, în Bănie.

„Pe 27 şi 29 septembrie vor avea loc o serie înteagă de licitaţii pe şoseaua dintre Alexandria şi Craiova, care trece prins sud, prin Caracal. E vorba de trei porţiuni de drum. De la Bucureşti la Alexandria e făcut, e nou, e bun, dar de la Alexandria până la Craiova erau foarte mari probleme“, a declarat ex-ministrul. El preconizează că lucrările vor începe în primăvara anului viitor, proiectul fiind unul important, în opinia sa, pentru că va oferi „o altă rută ce va putea fi utilizată de cei care sunt în sudul judeţului Dolj pentru a merge la Bucureşti“.

Centură pentru Caracal

Fostul ministru a mai spus că la sfârşitul anului 2012 lucrările ar urma să fie finalizate. „Probabil că la licitaţie o să mai fie nişte contestaţii, cum se întâmplă de obicei la noi, dar probabil că în iarna asta se rezolvă, iar din primăvară, din februarie - martie, o să demareze lucrările în forţă“, a spus Berceanu. Proiectul prevede şi realizarea a două centuri ocolitoare, la Alexandria şi la Caracal. Tot anul viitor ar urma să înceapă lucrările la drumurile Craiova - Bechet, Craiova - Calafat şi la centura de sud a Băniei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite